Trečiokų išvyka į Žaislų muziejų

Trečiokų išvyka į Žaislų muziejų

2015-11-20 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Lapkričio 17 d. trečiokai kartu su mokytoja Sonata Verbaitiene išsiruošė į Žaislų muziejų. Muziejuje vaikai daug sužinojo apie seniausius žaislus, pagamintus pagal archeologinius radinius. Sužinojo, su kokiais žaislais žaidė viduramžiais, iš ko juos gamino. Trečiokai susipažino su karybos, buities, pramogų, muzikos, sporto, stalo senoviniais žaislais ir žaidimais. Vaikai išmoko įdomių žaidimų, galėjo parungtyniauti ir visus žaislus išbandyti. Jie smagiai žaidė „Vilkelį“, bandė atspėti, iš ko pagaminti seniausieji kamuoliai, galėjo išbandyti viduramžių kalavijus, kardus, arbaletus, lankus ir skydus.

Vaikai išbandė ir kitus senesnius žaislus. Smagu buvo žaisti šaškėmis ir šachmatais, parungtyniauti žaidžiant stalo futbolą ir ledo ritulį, improvizuoti lėlių teatre, dėlioti gyvūnų dėliones ir netgi statyti plytinį namą.

Viduramžiais vaikai plastilino neturėjo, tačiau galėjo figūrėles išsiminkyti iš vaško. Trečiokai daug sužinojo apie vašką: kam jį naudojo, kur bei kaip jį vežė, kam mūsų vašką naudojo Europa. Mokiniai atliko kūrybines užduotis apie bitutes, o gavę gabalėlį lipnaus ir šilto vaško nulipdė įdomią figūrėlę.

Smagu buvo pasinerti į seniausiųjų Lietuvos žaislų pasaulį!

Trečios klasės mokytoja Sonata Verbaitienė 

Skip to content