Jaunųjų geologų olimpiados įspūdžiai

Jaunųjų geologų olimpiados įspūdžiai

2015-11-24 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Lapkričio 20-21 d. Užupio gimnazijoje vyko XXVI šalies jaunųjų geologų olimpiada, organizuojama Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro. Olimpiadoje dalyvavo ir mūsų gimnazijos  geologijos ir turizmo būrelio nariai: šeštokė Meda Šufinskaitė, 7 klasės mokiniai Faustas Kabašinskas ir Davidas Zaborovskij, aštuntokai Miglė Butkevič ir Klaidas Urnavičius bei Digna Narkevičiūtė iš IIG klasės.

Jaunieji geologai sprendė testus, analizavo nuotraukas, žemėlapius ir atliko praktines užduotis. Vakare olimpiados dalyviai Valstybiniame jaunimo teatre žiūrėjo Jono Vaitkaus režisuotą spektaklį „Širdis Vilniuje“.

Kitą dieną, sulaukę rezultatų ir apdovanoti padėkos raštais, mokiniai drauge su būrelio vadove, geografijos mokytoja Daiva Petkauskiene aplankė Kalnų parką, Vilniaus pilių kultūrinį rezervatą, nuo Gedimino kapo ir Trijų kryžių kalnų grožėjosi Vilniaus miesto panorama, pasivaikščiojo Bernardinų sode. Labai smagu buvo susitikti jaunųjų geologų vasaros stovyklų draugus, pasimatyti su mokytojais, vadovais.

Kviečiame visus gimnazijos mokinius, besidominčius geologija, mėgstančius keliauti, tyrinėti prisijungti prie mūsų būrelio ir dalyvauti šalies jaunųjų geologų judėjime.

Geologijos ir turizmo būrelio vadovė Daiva Petkauskienė

Navigacija tarp įrašų

Skip to content