„Tolerancijos mozaika“

„Tolerancijos mozaika“

2015-11-20 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Mūsų gimnazija jau dešimtus metus mini Tarptautinę tolerancijos dieną. Šiais metais tradiciškai atsiliepėme į Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos kvietimą šią dieną paminėti pilietine iniciatyva „Tolerancijos mozaika“. Iniciatyvos tikslas – atkreipti mokinių dėmesį į tolerancijos reikšmę visuomenės gyvenime.

Mokytojai jaunesnių klasių mokiniams padėjo išsiaiškinti, o vyresniems gimnazistams priminė žodžio „Tolerancija“ reikšmę. Klasių valandėlių metu mokytojai supažindino mokinius su pilietinės iniciatyvos „Tolerancijos mozaika“ idėja. Mozaika – tai piešinys arba paveikslas, kurio vaizdas gali būti sukurtas iš įvairių medžiagų. Mokiniai kūrė iš popieriaus, konstravimo detalių, kruopų, makaronų, pieštukų drožlių ir t. t. Svarbiausia kuriant mozaiką – turinys, t. y. vaizdas, atspindintis tolerancijos temą.

Lapkričio 16 d. mokinių sukurti darbai pristatyti gimnazijos fojė surengtoje parodoje, kuri bendruomenės narius džiugino visą savaitę. Mokiniai aktyviai aptarinėjo mozaikas, diskutavo apie jų turinį ir atlikimo techniką, prie jų fotografavosi.

Akcijos koordinatorė socialinė pedagogė Aida Lukšienė

 

Skip to content