„Savaitė BE PATYČIŲ“

„Savaitė BE PATYČIŲ“

2015-04-01 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Gimnazijoje kovo 23-27 d. tradiciškai organizuota akcija „Savaitė BE PATYČIŲ“. „Savaitė be patyčių“ – tai 5 dienos, 5 skirtingi „dress kodai“(apsirengimo būdai) bei veiklos ir akcijos. Kiekviena diena turėjo sutartą dominuojančią spalvą. Pirmadienio spalva – geltona. Gimnazijos mergaitės, merginos ir moterys šią dieną vaikščiojo su kasytėmis, pasipuošusios geltonais kaspinais ar juostelėmis, o berniukai puošėsi geltonomis „varlytėmis“. 5 klasė organizavo „Gražių žodžių gėlyną“, kuriame mokiniai paliko palinkėjimus savo draugams. 

Antradienio spalva – žalia. Gimnazijos bendruomenės nariai avėjo šlepetes ir žalios spalvos palaidinukes (džemperius). 6 klasė pertraukų metu organizavo „Gerąją animaciją“, o 7 klasė ruošė mokinių minčių plakatus temomis „Jei išnyktų patyčios“ ir „Draugystė be pažeminimų“.

Trečiadienio spalva – raudona. Šią dieną gimnazistai dėvėjo raudonos spalvos rūbus ar buvo prisisegę popierines širdeles. Visą dieną vyko akcija – atrakcija „Nemokamas apkabinimas ir draugiškas bučinys“. IG klasė ruošė plakatą „Simpatijų širdelės“. Mokiniai  priklijavo širdelės formos palinkėjimus draugams, mokytojams, simpatijoms.

Ketvirtadienio spalva – mėlyna. Šią dieną gimnazijos mokiniai ieškojo draugo, su kuriuo susirišę mėlynais kaspinais galėjo praleisti dieną, ar tiesiog ryšėjo mėlyną juostelę ir buvo itin paslaugūs savo draugams.

Penktadienio spalva – balta. Šią dieną vyko nuotaikingų fotografijų paroda „Mieliausia šypsena“. Parodoje dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir mokytojai.

Paskutinę „Savaitės be patyčių“ dieną 12 val., parodydami draugiškumą, „apkabinome“ savo gimnaziją. Akciją užbaigėme balionų fiesta „Atsikratyk nemalonių prisiminimų“. Kiekviena klasė prie baliono pritvirtino  mokinių užrašytus prisiminimus apie patyčias. Visi drauge, atsikratydami nemalonių prisiminimų, paleidome balionus į dangų.

Renginio koordinatorė socialinė pedagogė Aida Lukšienė

Skip to content