Paukščiai grįžta namo

Paukščiai grįžta namo

2015-03-27 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Kasmet kovo mėnesį Lietuvos miškų urėdijos organizuoja akciją „Paukščiai grįžta namo". Akcijos tikslas pažymėti kovo 21-ąją – Pasaulinę miškų dieną, ugdyti jaunosios kartos atsakingą požiūrį į supančią aplinką bei skatinti akademiko profesoriaus Tado Ivanausko pradėtos gamtosauginės veiklos tęstinumą. Mūsų gimnazijos jaunųjų miško bičiulių būrelis „Ne iš kelmo“ taip pat jau ne pirmus metus prisijungia prie šios akcijos. 

Kovo 20-osios rytą išvykome į Dūkštų girininkiją, kur mūsų laukė būrelio globėjai ir patarėjai  girininkai Kęstutis Karlonas bei Laimis Valiukas. Spaudžiant rytiniam šaltukui iškeliavome miško takeliais, ieškodami tinkamų inkilams kabinti medžių. Tądien turėjome galimybę ne tik gėrėtis Neries regioninio parko grožybėmis, bet ir pamatyti unikalų gamtos reiškinį – Saulės užtemimą.

Už puikias akimirkas, gerą draugiją ir globą esame dėkingi Dūkštų girininkijos girininkams, kurie, pabaigus darbus, visus sukvietė į girininkiją prie vaišių stalo. Inkilų kėlimas buvo šventė ne tik grįžtantiems paukščiams, bet ir vaikams.

Būrelio „Ne iš kelmo“ vadovė Daiva Petkauskienė

 

Skip to content