„Profesijų mugė“

„Profesijų mugė“

2014-01-27 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Pamatinė žmogaus vertybė – laisvė, o vienas iš laisvės požymių – galimybė rinktis, spręsti pačiam. Tu jau užaugai, sutvirtėjai, pamažu įgyji vis daugiau žinių, laviniesi, tobulėji… Tačiau neišvengiamai artėja laikas, kai Tu, sustojęs savo gyvenimo kryžkelėje, turėsi priimti bene patį lemtingiausią sprendimą jauno žmogaus gyvenime – profesijos ir tolimesnio gyvenimo kelio pasirinkimą.   

Perėjimas iš mokymosi į darbo pasaulį gali būti įdomus, netikėtų įspūdžių ir malonių atradimų laikotarpis. Siekiant 5-12 klasių mokiniams suteikti informacijos apie įvairias profesijas, karjeros planavimą, savęs pažinimą bei sėkmingą savo tikslo siekimą sausio 24 d. mokykloje organizuota  „Profesijų mugė“. Kiekviena klasė savaitę prieš renginį gavo namų darbų užduotis: apipavidalinti pasirinktos specialybės stendą, paruošti specialybę reprezentuojantį plakatą bei lankstinuką, sugalvoti pavadinimą bei šūkį.

Renginio metu mokiniai turėjo galimybę ne tik susipažinti su įvairiomis specialybėmis, bet trumpam tapo įvairių profesijų specialistais: 5 klasė – kelionių organizatoriais ir gidais, 6 klasė – dailiųjų medžio dirbinių drožėjais ir mezgėjais, 7 klasė – virėjais, 8 klasė – floristais,  9 kl. – kirpėjais ir barmenais, 10 kl. – šokių treneriais ir reklamos dizaineriais (vizitinių kortelių gamyba) , 11 kl. – kosmetologais ir  kineziterapeutais (masažo specialistais), 12 kl. – rūbų dizaineriais. „Modeliais“, „klientais“ bei „pacientais“ buvo ne tik mokiniai, bet ir mokytojai. Mokinius konsultavo visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Zofija Šocik ir pačios tikriausios savo srities profesionalės, mūsų mokinių mamytės: floristikos virtuozė Danguolė Kisielienė, dizainerė ir siuvėja Lena Lomteva bei grožio specialistė Božena Jackevič.

Po renginio 5-12 klasių mokinius konsultavo šeši profesijų konsultantai ir psichologai. Vyresnių klasių mokiniai galėjo rinktis individualias specialistų konsultacijas.

Už šauniai praleistą netradicinę dieną dėkojame renginio organizatorėms: profesinį mokinių orientavimą kuruojančiai socialinei pedagogei Aidai Lukšienei, geografijos mokytojai, būrelio „Profesijų pasaulyje“ vadovei Daivai Petkauskienei bei karjeros konsultantei, šokių mokytojai Danutei Lukšienei. 

Skip to content