Vaikų vasaros stovykla „Boružėlė“🐞

Vaikų vasaros stovykla „Boružėlė“🐞

2023-06-20 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Birželio 12-16 dienomis gimnazijoje vyko vaikų vasaros stovykla „Boružėlė“🐞. Stovykloje dalyvavo 35 mūsų gimnazijos pradinių klasių mokinukai, stovyklą finansavo Vilniaus rajono savivaldybės administracija ir mokinių tėveliai.
Pirmą dieną vaikai turėjo dvi edukacijas iš ,,ADI Keramikos“ studijos: mokiniai dekoravo tekstilinius maišelius ir gamino kvapnias sojų vaško žvakes.
Antrąją dieną stovyklautojai vyko į Kernavę, kur sužinojo, kaip buvo atrastas viduramžių Kernavės miestas, pamatė atkurtus viduramžių miesto namus, dirbtuves, kiemus. Vaikai susipažino su kasdieniniu miestiečių gyvenimu, o edukacijos pabaigoje visi pabandė tošinio amato subtilybių bei patys ornamentavo tošį. Dar vėliau vaikai aplankė „Baltąjį kalną“ ir ten iškylavo.
Kitą dieną vaikai kartu su mokytojomis išsiruošė į edukacinę išvyką į Dūkštų turizmo ir informacijos centrą, ten sužinojo daug naudingos informacijos apie Neries regioninį parką, o vėliau mūsų laukė kupina nuotykių ir iššūkių 5 km trasa!
Ketvirtąją dieną vaikai lankėsi Vilniuje, ten aplankė didingus Valdovų rūmus, kuriuose dalyvavo edukacijoje „Legenda ir tvirtovė“. Išklausėme daug įdomių legendų, aplankėme didingas menes, apžiūrėjome ekspozicijas ir įspūdingus gobelenus.
Paskutinę stovyklos dieną vykome į Kernavę. Įsikūrėme Neries upės kilpoje, kur vaikai mėgavosi gamtos grožiu, aktyvia veikla, įdomiais žaidimais. Grįžus į mokyklą visos savaitės veiklas vainikavo skanūs šventiniai pietūs ir diplomų įteikimas.
Linkime įspūdingos, saugios ir kupinos nuotykių vasaros. Iki kitų susitikimų!😉
Stovyklos koordinatorė pradinio ugdymo mokytoja Vida Palšytė-Lašienė
Skip to content