Mokykla persikelia į vasarą!

Mokykla persikelia į vasarą!

2023-06-12 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Mes, Maišiagalos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo gimnazijos 6 klasių mokiniai, su dideliu džiaugsmu norime pasidalinti nuostabiais prisiminimais iš mūsų vasaros stovyklos „Mokykla persikelia į vasarą“, kuri vyko birželio 5-7 dienomis Meironių kaime įsikūrusioje Gamtos mokykloje. Šeštokai su entuziazmu įsitraukė į šią nuotykių kupiną patirtį!
Mūsų kelionė prasidėjo Vilniuje, iš kur traukiniu keliavome iki Ignalinos. Atvykę į Ignaliną pėsčiomis patraukėme į Meironių kaime esančią mokyklą, entuziastingai žygiavome apie 5 km. Įsikūrę mokykloje dalyvavome orientacinėse varžybose, kurios mums padėjo geriau pažinti aplinką ir sutelkti dėmesį į bendradarbiavimą. Vėliau mėgavomės maudynėmis Lūšio ežere, galėjome ne tik atsigaivinti, bet ir aktyviai praleisti laiką. Vienas smagiausių momentų buvo stovyklos laužo įkūrimas, prie kurio mėgavomės buvimu kartu. Stovykloje ne tik pramogavome, bet mokėmės, juk mokslo metai dar nesibaigė! Skaitėme ir grupėmis pristatinėjome A. Baranausko kūrinį „Anykščių šilelis“, tyrinėjome gamtą, fotografavome įvairius augalus ir gyvūnus bei ruošėme pristatymus apie juos. Kurdami projektą mokėmės apie gamtos įvairovę ir žmogaus sąveiką su gamta. Taip pat vykome į įdomią ekskursiją „Senųjų gyventojų kailyje“ ir geologinę edukaciją po Palūšę, kur mokėmės apie vietos geologiją ir aplinkos svarbą. Vandens pramogos, žvejyba ir vakarienė su pasakojimais prie laužo sukūrė nuostabią ir draugišką atmosferą stovyklos vakarui. Paskutinę dieną visi kartu tvarkėme mokyklą, kad paliktume ją tokią, kokią radome.
Stovykla „Mokykla persikelia į vasarą“ buvo ne tik malonus laiko praleidimas, bet ir galimybė mokytis, kurti draugystes bei tobulinti savo gebėjimus🙃.
Skip to content