Tarpmokyklinis rusų kalbos renginys „Protų kovos 2018“

Tarpmokyklinis rusų kalbos renginys „Protų kovos 2018“

2018-05-11 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Gegužės 9 d.  gimnazijoje vyko tarpmokyklinis 8-9 klasių mokinių rusų kalbos renginys „Protų kovos 2018“, skirtas Lietuvos šimtmečiui paminėti. Renginį organizavo rusų kalbos vyresnioji mokytoja Danutė Stapulionienė. Protų kovose dalyvavo 7 komandos: „Совы“ iš Avižienių gimnazijos, „Летающие в облаках“ iš Eitminiškių gimnazijos, „Фортуна“ iš Riešės šv. Faustinos Kovalskos pagrindinės mokyklos, „Маши и медведи“ iš Paberžės „Verdenės“ gimnazijos, „Смайлики“ iš Paberžės šv. Stanislavo Kostkos gimnazijos, „Умники“ iš Maišiagalos kun. Juzefo Obrembskio gimnazijos ir „Жареные гвозди“ iš mūsų gimnazijos.
Renginį puikiai pravedė 8 kl. mokinė Marija Romančenko ir IIG kl. mokinys Daniilas Stanišauskas. Komandos turėjo įveikti penkis turus: 1 – Rusijos istorija ir geografija, 2 – šventės, 3 – suvenyrai, 4 – frazeologizmai, 5 – muzika. Kiekviename ture buvo po klausimą, susijusį su Lietuva. Pasibaigus kiekvienam turui, mokiniai sužinodavo visus atsakymus. Kol komisija suskaičiuodavo balus, renginio dalyviai galėjo pasigrožėti menine programa: 6 kl. mokinės Karina, Adriana ir Darija padainavo dainą „Катюша“, šeštokė Karina atliko dainą „Конь“, 7 kl. mokinys Nikita pagrojo B. Dvariono valsą „Ekspromtas“, IG kl. mokinė Karina ir septintokas Dženardas padeklamavo eilėraštį apie frazeologizmus, IG kl. mokinės padainavo dainą Čunga-čanga, o šokėjai pašoko breiką.
„Protų kovos 2018“ nugalėtojais tapo mūsų gimnazijos komanda, Avižienių gimnazijos komandai atiteko antroji vieta, o Maišiagalos kun. Juzefo Obrembskio gimnazijos komanda užėmė trečiąją vietą. Likusioms komandoms įteikti padėkos raštai.
Renginio aptarimo metu nutarta pratęsti šią tradiciją ir kitais metais, nes tai puiki galimybė mokiniams parodyti savo žinias bei gebėjimus, pabendrauti su kitų gimnazijų mokiniais, įgyti naujos patirties.
Mokinių atsiliepimai puikūs, jie jau gyvena kito renginio laukimuJ
Rusų kalbos vyresnioji mokytoja Danutė Stapulionienė
Skip to content