Laimės paukštė Cijonuose…

Laimės paukštė Cijonuose…

2018-05-11 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Jei trokšti laimės, Laimės paukštė gyvena Cijonuose… Tai vieta vaizdingame Aukštaitijos nacionaliniame parke, kur galima  pamatyti daugiau paukščių nei kada nors esame matę ir išgirsti daugiau jų balsų nei kada nors esame girdėję.
Gegužės 3 d. PUG vaikai, 2b, 3 klasių bei Airėnų pradinio ugdymo skyriaus mokiniai su mokytojomis L. Kazlauskiene, J. Kurauskiene,  N. Sadovskaja, J. Malinauskiene, I. Vilkoiciene ir G. Meržinskiene išvyko į „Pukščių kaimą“. 
Susipažinome  su ,,Paukščių kaimo’’ sparnuočiais, sužinojome daug įdomybių apie paukščius. Vaišinomės  milžiniškoje keptuvėje ant laužo ugnies iškepta kiaušiniene iš įvairių paukščių kiaušinių ir ką tik išvirta kvapnia žolelių arbata.Apie šiuos sparnuočius šeimininkė  valandų valandas pasakojo, nes tik ,,Paukščių kaime’’ gyvena daugybė naminių paukščių rūšių, o be to ir kitų gyvūnų. Tarp jų yra paukščių kilusių iš Afrikos. Čia galima išvysti savo laimės paukštę, išmokti rašyti žąsies plunksna. Cijonuose sukamas didžiulis laimės paukštės lizdas, kuriame kiekvienas pabuvojome…
Turiningai praleidę laiką, suvalgę stebuklingos kiaušinienės, išgėrę kvapnios 14 žolelių arbatos,  kupini puikių įspūdžių sugrįžome į gimnaziją.
2b klasės mokytoja Nijolė Sadovskaja
 
Skip to content