Inkilų kėlimo akcija „Paukščiai grįžta namo“

Inkilų kėlimo akcija „Paukščiai grįžta namo“

2018-03-26 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Gimnazijoje vykusią gamtos mokslų savaitę kovo 23 d.  vainikavo inkilų kėlimo akcija „Paukščiai grįžta namo“, kurioje dalyvavo penktokai, 5a klasės vadovė Aida Lukšienė, geografijos mokytoja Daiva Petkauskienė bei geografijos praktikos studentė Božena Iljina. Lydimi Dūkštų girininkijos darbuotojų vykome į Vaigeliškių mišką. Čia, pasiėmę po inkilą ar net po kelis, turėjome ieškoti tinkamų medžių paukščiams apgyvendinti.
Tikru iššūkiu tapo inkilų kėlimo procesas: tam prireikė nemažai fizinės jėgos ir įgūdžių. Ne vienam po pirmo bandymo inkilas pliumptelėjo žemėn, tačiau gerasis pagalbininkas eigulys Ignas tuoj atskubėdavo į pagalbą. Mokiniai nepaprastai džiaugėsi galimybe pabūti miške bei prisidėti prie gamtosaugos problemų sprendimo. Girininko Laimio Valiuko už gerą darbą apdovanoti saldumynais ir padėka grįžome į gimnaziją kupini gerumo ir lengvumo širdyse, juk tiek daug paukštelių galės gyventi mūsų inkilėliuose ir džiuginti visus giesmėmis.
Dėkoju akciją vykdyti padėjusioms kolegėms Aidai ir Boženai bei Dūkštų girininkijos darbuotojams Danutei, Laimiui ir Ignui.
Geografijos vyresnioji mokytoja Daiva Petkauskienė
Skip to content