„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“

„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“

2018-03-26 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Jau devintą kartą gimnazija atsiliepė į „Vaikų linijos“ iniciatyvą organizuoti „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“, kuri vyko kovo 19-23 d. Šiemet ją organizavo 7 ir 8  klasių mokiniai  bei jų klasių vadovės Danutė Stapulionienė ir Daiva Čatrauskienė. Šios savaitės tikslas – parodyti mokiniams, kad galima nuveikti daug gerų, gražių darbų, sugalvoti ir įgyvendinti daugybę įvairiapusiškos veiklos išreiškiant netoleranciją ir nepritariamą patyčioms.
Jau tradicija tapo kiekvieną šios savaitės dieną atspindėti tam tikra spalva, daryti gerus darbus bei vykdyti įvairias veiklas. „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ “ – tai 5 dienos, 5 skirtingi „dress kodai“ (apsirengimo būdai), veiklos ir akcijos. Pirmadienio spalva – geltona, tema ,,Apsikabinimą keičiu į šypseną“. Geras darbas susijęs su draugiškumu, tolerancija. Pertraukų metu mokiniai pakvietė visus apsikabinti, paspausti ranką, padovanoti ,,šypsenėlę.” Antradienio spalva – žalia, tema „Draugystės medis“. Geras darbas: padedu tvarkyti klasės, gimnazijos aplinką, nešiukšlinu. Per pertraukas mokiniai užrašė sentencijas, posakius, mintis apie draugystę,  gimnaziją, jomis papuošė  ,,Draugystės medį”. Trečiadienio spalva – raudona. Šios dienos tema ,,Vienybė – jėga”. Geras darbas: padedu draugui, mokytojui, gimnazijos personalui. Daug šiltų šypsenų ir puikių emocijų mokiniams padovanojo „Klasės skulptūros“ kūrimo procesas.  Ketvirtadienį vyravo mėlyna spalva.  Geras darbas: padedu mokytis draugams.  Mokiniai organizavo   akciją „Tu kasų man netampyk, o geriau jas sutvarkyk.“ Penktadienio spalva – balta. Geras darbas: mandagus elgesys su mokiniais, mokytojais, gimnazijos personalu. Paskutinę veiksmo savaitės dieną mūsų gimnazijos psichologė Nijolė Butkienė mokinius pakvietė į paskaitą ,,Man rūpi, kaip jaučiasi šalia esantis žmogus.“ Paskaitos metu mokiniai diskutavo apie patyčias, kalbėjo apie įvairias emocijas bei dalyvavo empatijos ugdymo pratybose. Taip pat jiems buvo priminta apie saugų elgesį internete.
Savaitė pralėkė nejučia palikusi visiems daugybę puikių prisiminimų bei įspūdžių. Tikimės, jog geros emocijos ir išsakytos mintys apie draugystę prisidės prie patyčių problemos sprendimo mūsų gimnazijos bendruomenėje.
Dėkojame visiems už gražų akcijos palaikymą, įdomius darbus,  mintis, sutelktumą ir pagalbą.
 
Lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja Daiva Čatrauskienė
 
Skip to content