II vieta konkurse „Pažink Tėvynę iš arčiau“!

II vieta konkurse „Pažink Tėvynę iš arčiau“!

2018-03-14 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Kovo 9 d. 2-4 klasių mokiniai dalyvavo pilietinio ugdymo konkurse „Pažink Tėvynę iš arčiau“ Vilniaus r. Paberžės „Verdenės“ gimnazijoje. Konkurso tikslas – skatinti mokinius pažinti gimtojo krašto tradicinę kultūrą, ugdyti kūrybiškumą, puoselėti gimtojo krašto papročius bei tradicijas.
Mūsų gimnaziją atstovavo 2 klasės mokinys Baltramiejus Byla, 3 klasės mokinys Kazimieras Pukalskas ir 4 klasės mokinys Laurynas Zizas. Piešinius piešė Paulina Gaiden (priešmokyklinio ugdymo grupė), Sofija Iljina (1a klasė).
Mokiniai  demonstravo žinias įvairiose rungtyse:  reikėjo atsakyti į klausimus iš Lietuvos istorijos, įsimintinų  datų, papročių ir tradicijų, parodyti sumanumą, atpažįstant daiktus iš ,,Laiko skrynios“, paaiškinti patarlę ir senovinį žodį, atpažinti ir įvardinti Lietuvai nusipelniusį žmogų. Atlikdami žemėlapio užduotį, mokiniai žymėjo Lietuvos miestus, atrinko jų aprašymus ir herbus, įvardino etnografines dalis ir šalis kaimynes. Taip pat komandos dalyvavo ,,Žodžių mūšio“ rungtyje. Mokiniai turėjo puikią galimybę pademonstruoti savo žinias ir gebėjimus.
Konkurso komisija mūsų žinias įvertino labai gerai. Laimėjome II vietą! Sveikiname nugalėtojus!
4 klasės mokytoja Ramutė Barutytė
 

font-family:"Times New Roman",serif“> 

 

Skip to content