2b klasės puodeliavimas su Nomeda :)

2b klasės puodeliavimas su Nomeda :)

2017-11-27 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Lapkričio 22-ąją 2b klasės mokiniai praleido itin kūrybingai ir linksmai…  Juos aplankė gerai žinoma menininkė ir visuomenininkė, knygos „Lėlė“ autorė  Nomeda Marčėnaitė. Po įdomaus susipažinimo pokalbio  vaikams pristatytas dekoravimo menas,  japoniški  geliniai  flomasteriai „Sachura“ ir prasidėjo puodelių  dekoravimo – puodeliavimo stebuklai.
„Labai svarbu laikytis taisyklių. Kitaip nieko nesigaus“,- aiškino Nomeda. Demonstravo, kaip laikyti puodelį dekoruojant, kad jo paviršius  nepasidengtų pirštų antspaudais. „Užtepus vieną sluoksnį dažų išlaukti, kol nudžius plėvelė ir tik tada tepti kitą. Piešti viską. Kad puodelis būtų toks, kokio labiausiai norėtum“,- kalbėjo ypatingoji mokytoja. Uoliai darbavosi daugybė rankyčių, visą laiką dosniai dalijant vertingus patarimus. „Aš pati vadovaujuosi tokiu kriterijumi ir jums patariu  taip daryti. Jeigu jau pradėjai ką nors daryti, tai nedaryk bet kaip, o stenkis, kad būtų pačiam labai gražu ir iki galo“,- kalbėjo Nomeda.  Vaikai piešė ir garsiai vardijo,  kam skirs šį puodelį – kas sau, kas mamai, kas sesei…
Meistrė kiekvieno darbą įvertino, surado už ką pagirti  ir kiekviename užrašė savo vardą. Visiems  viešnia palinkėjo autentiškumo, savito mąstymo, pagarbos sau ir kitiems.
Vaikučiai išsiskirstė laimingi, nešini pačiais nuostabiausiais puodeliais.
2b klasės mokytoja Nijolė Sadovskaja
 
 
Skip to content