Įspūdinga “Obuoliukų“ išvyka į „Triušiukų slėnį“

Įspūdinga “Obuoliukų“ išvyka į „Triušiukų slėnį“

2017-06-02 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Gegužės 23 d. priešmokyklinio ugdymo grupės “Obuoliukai“ vaikai besibaigiančių mokslo metų proga vyko į Utenos rajone esantį „Triušiukų slėnį“, kur pamatė daugiau nei keturiasdešimt rūšių triušių, kai kuriuos iš jų galėjo ne tik pašerti, bet ir paglostyti ar net palaikyti ant rankų, bet tai dar ne viskas.
Mažieji mokinukai džiaugėsi „Triušiukų slėnyje“ netikėtai išvydę kalnų avinus, mažąsias čekiškas avis, nutrijas, pačių įvairiausių rūšių vištas, kurių vienos iš tolo priminė pūkų debesėlius, petardos apstulbino savo tapybiška elegancija, raibaplunksnės, plikagalvės, didesnės, mažesnės, o ir putpelės, žąsys ir antys kudakavo sveikindamos smalsuolius ir išdidžiai sukinėjosi po erdvius ir tvarkingus aptvarus. Šeimininkės pamokyti, sužinojom, kaip prakalbinti kalakutą – pasirodo pasipūtėlis labiausiai mėgsta ovacijas, na o gražiųjų povų pora atvirkščiai, vertina tik ramybę ir tylą, ir už ją mums buvo atsidėkota sielą persmelkiančia nepaprasto grožio povo rauda. O kur dar stirnų pora, besilaukianti Bembiuko, lietuviškas žemaitukas, ponis, ant kurio galėjo pajodinėti visi, kas norėjo, ir milžiniškas paukštis – dinozauras, juodaplunksnis smalsuolis strutis, taip juokingai nubėgęs paskui mus, kai pasukome prie tvarkingųjų alpakų. Didžiam vaikų džiaugsmui čia dar ir milžiniškas batutas buvo… Kas praalko, pavėsinėje suvalgė savo sumuštinius, kas norėjo, žaidė smėlio dėžėj, kas suposi ant supynių – trys valandos pralėkė kaip akimirka.
Nuoširdų ačiū savo ir vaikų vardu tariu Karinos mamai Viktorijai Semeniuk, kuri pasiūlė šią nuostabią ekskursiją ir padėjo ją suorganizuoti. Įspūdžių buvo tiek daug, kad grįžtant beveik visi vaikai kietai įmigo…
Priešmokyklinio ugdymo grupės „Obuoliukai“ pedagogė Judita Misevičienė
Skip to content