Kelionė po vaizdingąją Aukštaitiją

Kelionė po vaizdingąją Aukštaitiją

2016-11-16 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Spalio 28 d. gimnazijos 5-IVG klasių mokiniai vyko į pažintinę ekskursiją po Aukštaitiją. Tai kraštas, kurio ežerų pakrantes, vaizdingas kalvų pašlaites bei tylų miškų prieglobstį nuo seno pamėgo žmonės…
Pirmiausia vykome į Dusetų miestelį, kur įsikūręs Sartų regioninio parko lankytojų centras.  Čia įrengtose  ekspozicijų salėse galėjome gauti visapusišką informaciją apie Sartų regioninio parko vertybes. Lankytojų centro ekspozicijoje įrengti informaciniai terminalai, filmų peržiūros įranga, interaktyvūs stendai, atkuriami gamtos garsai žadino mokinių smalsumą ir norą viską išbandyti. Sartų ežero vaizdingomis apylinkėmis galėjome grožėtis ir nuo Velikuškių piliakalnio, ir įlipę į 33 metrų apžvalgos bokštą. Nepamiršome aplankyti ir daugiau kaip 2000 metų skaičiuojantį Stelmužės ąžuolą, augantį pačiame Lietuvos pakraštyje, Latvijos pasienyje. Ąžuolas savo amžiumi drąsiai konkuruoja su krikščionybe, jis net už Lietuvos pavadinimą gerokai senesnis…  Ne mažiau įdomi edukacinė programa mūsų laukė ir viename seniausių Lietuvoje Šlyninkos malūne, čia ne tik pamatėme kaip veikia visi malūno agregatai, kaip malami ir transportuojami miltai, bet skanavome krosnyje keptų razavų blynų. Aplankėme ir Zarasų miesto centrinę dalį – unikalų urbanistikos paminklą, Zaraso ežero Didžiąją salą, pasivaikščiojome naujuoju apžvalgos taku, kuris ES viešųjų erdvių konkurse pateko į geriausiųjų darbų sąrašą.
„Man patiko lipti į apžvalgos bokštą, net į pačią viršūnę užlipau! Taip pat patiko malūne pamatyti kaip viskas vyksta.“ Marius 7kl.
„Man buvo labai įdomu pamatyti didžiausią Lietuvos ąžuolą, paskanauti razavų blynų ir užlipti į bokštą.“ Paula 7 kl.
„Buvo labai skanūs blynai. Taip pat patiko apžvalgos bokštas, nugalėjau aukščio baimę ir įkopiau į pačią viršūnę.“ Alanas 7 kl.
„Paskutinę dieną prieš  atostogas važiavome į ekskursiją po Aukštaitiją. Mano nuomone, kelionė  buvo labai smagi, tik oras ne koks, lijo. Labiausiai patiko vandens malūnas, kuriame buvo įdomi edukacinė programa ir labai skanūs blynai. Tokių kelionių reikėtų dažniau, kad geriau pažintume savo šalį“. Meda 7 kl.
Skip to content