Pirma vieta respublikiniame konkurse „Lietuvos gamtininkas“!

Pirma vieta respublikiniame konkurse „Lietuvos gamtininkas“!

2016-04-26 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Balandžio 20 d. vyko Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuotas 1-4 klasių respublikinis mokinių gebėjimų konkursas „Lietuvos gamtininkas“. Konkurse dalyvavo devyniolika komandų iš įvairių Lietuvos kampelių.

Mūsų gimnaziją atstovavo trečiokai Artūras Babelis ir Petras Šniūrevičius (mokytoja Sonata Verbaitienė) bei ketvirtokės Karina Ščerbanovskytė ir Ieva Našlėnaitė (mokytoja Irma Zimnickienė).

Konkurso dalyviai atliko teorines ir praktines užduotis, kurių turinys patraukliai pateikė mokiniams įvairius pasaulio pažinimo aspektus. Jie turėjo atpažinti paukščius, iš gausybės pėdsakų atskirti nurodyto gyvūno pėdsakus, atlikti užduotis apie žuvis ir gyvūnus. Praktinės užduotys buvo atliekamos gamtoje. Mokiniai tyrinėjo skruzdėlyną, stebėjo, kaip dirba skruzdėlės ir atsakė į daugybę klausimų, turėjo atpažinti įvairius augalus ir medžius. Komandos turėjo atlikti ir namų užduotį – sukonstruoti nestandartinius inkilų maketus. Vyko mokinių balsavimas už labiausiai patikusius maketus. Dalyviai turėjo unikalią galimybę apžiūrėti centro zoologines ir botanines ekspozicijas.

Sėkmingai įveikusi visas užduotis mūsų gimnazijos komanda 3-4 klasių grupėje laimėjo I vietą. Džiugu, kad mūsų mokiniams patinka tyrinėti gamtos pasaulį, kuris sutinka mus gausybe spalvų, garsų, kvapų, tūkstančiais mįslių ir paslapčių, verčia stabtelėti, įsiklausyti, įsižiūrėti, susimąstyti… Labai džiaugiamės ir didžiuojamės savo jaunaisiais gamtininkais.

Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Sonata Verbaitienė

Skip to content