Laisvės gynėjų dienos paminėjimas

Laisvės gynėjų dienos paminėjimas

2016-01-19 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Laisvės gynėjų dienos 25-erių metų sukaktį gimnazijoje minėjome netradiciškai. Pirmąją pamoką visa gimnazijos bendruomenė pakviesta susirinkti aktų-sporto salėje, kur įsisegėme atminties ir pagarbos žuvusiems už mūsų laisvę simbolį – neužmirštuolės žiedą, uždegėme žvakutes žuvusiems laisvės gynėjams, klausėme skaitomų eilių, tragiškų įvykių liudijimų, merginų choro „Svaja“ atliekamų laisvės dainų, stebėjome IIIG ir IVG klasių gimnazistų, lankančių teatrą, spektaklį, pastatytą pagal Peterio Handkės pjesę „Pranašystė“.

Antrąją pamoką visa gimnazijos bendruomenė dalyvavo miestelio bažnyčioje šia proga aukotose šv. Mišiose.  

Trečiąją ir ketvirtąją pamokas 5-IVG klasių mokiniai ir mokytojai pakviesti pasižiūrėti Donatos Kielaitės spektaklį „Ku kū“ bei dalyvauti jo aptarime. Spektaklyje jo autorė vaidino drauge su ilgamete Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktore Diana Anevičiūte. „Kone kiekvieną Sausio 13-ąją, prisimindami Laisvės gynėjus ir tylos minute pagerbdami žuvusius, turime galimybę iš naujo įvertinti, kokia toji, apginta Lietuva, yra šiandien. Ką mums iš tiesų suteikia laisvė? Ar tampa ji vis dažniau ir skausmingiau aplinkybe, verčiančia mus susimąstyti, kas mes esame, kur mes esame ir kodėl? Ar egzistuoja laisvė be pasirinkimo, be apsisprendimo, be pasiryžimo ir įsipareigojimo? Ir jeigu taip,  egzistuoja tokia laisvė, kodėl taip dažnai ji tampa  vandenynu, kuriame neretai jaučiamės skęstantys? Mes galime pabėgti nuo šitų paprastų ir tuo pačiu labai sudėtingų klausimų, bet jei rūpime patys sau, galime ir nepabėgti. Galime leisti sau pagalvoti.“ – savo spektaklį pristatė jauna kūrėja Donata Kielaitė.

Gimnazijos mažiausieji trečiosios ir ketvirtosios pamokų metu organizavo įvairias veiklas. Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir pirmokėliai drauge su mokytojomis gamino neužmirštuoles, kuriomis papuošė gimnazijos kiemelį. Antrokai ir trečiokai dalyvavo veikloje, pavadintoje “Nuo turėti prie būti”. Ketvirtokai žaidė žaidimus, padedančius pažinti ir suprasti mūsų valstybės istoriją.

Per penktąją pamoką visa  gimnazijos bendruomenė pakviesta sudalyvauti Laisvės gynėjų atminimui skirtame ėjime per Maišiagalos miestelį. Lydimi Maišiagalos policijos nuovados pareigūnų, nešini plėvesuojančiomis trispalvėmis, puikios nuotaikos apėjome miestelį primindami ir prisimindami, kad esme dėkingi už iškovotą mūsų laisvę.

Esame dėkingi renginį organizavusiems gimnazijos mokytojams: J. Misevičienei, G. Ručinskienei, A. Gradeckui, J. Voskanienei, G. Pileckui, R. Diržinauskienei bei Ž. Žygei.

Nepamirškime vertinti ir atsakingai naudoti mums dovanotą laisvės dovaną…

 

 

Skip to content