Projektas ,,KNYGA – GERIAUSIA KALĖDINĖ DOVANA”

Projektas ,,KNYGA – GERIAUSIA KALĖDINĖ DOVANA”

2014-12-11 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Lapkričio 20 – gruodžio 9 d. mūsų gimnazijos Airėnų pradinio ugdymo skyriuje vyko projektinė veikla ,,Knyga – geriausia Kalėdinė dovana‘‘. Projektas įgyvendintas keliais etapais: pravestos integruotos pamokos, kurių metu buvo kuriamos knygelės, baigiamajame projekto etape knygelės pristatytos Avižienių gimnazijoje vykusiame renginyje "Kalėdos artėja".

Gruodžio 4 d. pradinių klasių vyresnioji mokytoja Nijolė Sadovskaja ir anglų kalbos vyresnioji  mokytoja Jolanta Zapolskienė 2-4 kl. pravedė  integruotą anglų kalbos ir technologijų pamoką ,,Padėkime knygai išvysti pasaulį“, kurios metu mokytojos siekė kurti netradicinę mokymosi aplinką, mokyti mokinius estetikos, kruopštumo, o svarbiausia, kūrybingai mąstyti ir idėjas įgyvendinti nuosekliai bei iki galo. Mokiniai buvo aktyvūs, motyvuoti, noriai ir entuziastingai kūrė knygelių dizainą bei įgyvendino išsikeltą uždavinį – sukurti knygelės pavidalo kūrybinį darbelį.

Sukūrę knygeles, paruoštas pasakų ir istorijų rašymui, turėjome sukurti ir pačias pasakas. Taigi mokytoja J. Zapolskienė inicijavo pasakų kūrimo procesą bei drauge su pradinio ugdymo mokytoja Ingrida Vilkoiciene pravedė integruotą lietuvių bei anglų kalbos pamoką ,,Seku seku pasaką“. Antrokų aktyvumas pralenkė lūkesčius. Jie su ugnele akyse, vienas po kito kurdami siužetą ir praturtindami pasaką savo išmone, padedami draugų, sukūrė tris pasakas, kurias ketvirtokai ir trečiokai išvertė į anglų kalbą.

Gruodžio 5 d. mokytojos N. Sadovskaja ir J. Zapolskienė pravedė  integruotą anglų kalbos ir dailės pamoką ,,Kad knygelė šypsotųsi“. Pamokos metu mokiniai turėjo perrašyti pasakas į knygeles bei jas iliustruoti. Mokiniai buvo skatinami rašyti dailia rašysena, kūrybingai ir estetiškai knygeles iliustruoti. Visi mokiniai buvo įtraukti į veiklą, kurdami knygeles patyrė daug teigiamų emocijų, mokėsi dirbti kūrybingai ir draugiškai bendradarbiaujant, gerindami savo socialinius bei komandinio darbo įgūdžius.

Projektą užbaigė mokinių dalyvavimas renginyje anglų kalba ,,Kalėdos artėja“ Avižienių gimnazijoje. Mokiniai nusivežė ir pristatė savo sukurtas knygas bei apžiūrėjo kitų Avižienių metodinio centro mokyklų 3-4 klasių mokinių knygeles. Vėliau pasiklausė Kalėdinių giesmių ir patys jas giedojo. Taip pat dalyvavo viktorinoje. Airėnų  pradinio ugdymo skyriaus mokiniai buvo įvertinti už puikų knygų dizainą, kūrybiškas ir įdomias istorijas bei dailų jų iliustravimą. Visi Airėnų  pradinio ugdymo skyriaus 3-4 kl. mokiniai apdovanoti padėkos raštais ir dovanėlėmis. Renginys buvo gera patirtis, pasitikėjimo savimi ugdymo praktika mokiniams, galimybė bendrauti angliškai ir pajusti, kad anglų kalbos mokėjimas padeda susirasti draugų.

Anglų kalbos vyresnioji mokytoja Jolanta Zapolskienė

 

 

Skip to content