Mykolo Lietuvio atminimui skirta edukacinė pamoka

Mykolo Lietuvio atminimui skirta edukacinė pamoka

2014-10-16 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Spalio 16 d. gimnazijoje vyko XVI a. publicisto, visuomenės veikėjo Mykolo Lietuvio atminimui skirta edukacinė pamoka. Renginio pradžioje gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Genovaitė Ručinskienė trumpai pristatė Mykolo Lietuvio asmenybę, jo sąsajas su Maišiagalos miesteliu. Gimnazijos direktorė Kristina Bajevienė, Mykolo Lietuvio atminimo įamžinimo idėjos autorius Valdas Kuzelis bei šio sumanymo rėmėjas Lietuvių švietimo draugijos „Rytas“ pirmininkas Algimantas Masaitis gimnazijos kiemelyje atidengė Mykolui Lietuviui skirtą paminklinį akmenį, kurį pašventino klebonas Juzef Aškelovič.

Prie paminklinio akmens sugiedoję Lietuvos Respublikos himną sugrįžome į gimnazijos aktų salę, kur renginio svečius ir dalyvius trumpa koncertine programėle sveikino gimnazistai. Plačiau apie Mykolo Lietuvio asmenybę, jo nuveiktus darbus papasakojo humanitarinių mokslų daktaras, VU docentas, senosios literatūros tyrinėtojas Darius Kuolys, ištraukas iš Mykolo Lietuvio traktato „Apie totorių, lietuvių ir maskvėnų papročius“ skaitė žurnalistas, skaitovas Juozas Šalkauskas.

Renginyje dalyvavo ir Mykolo Lietuvio atminimo įamžinimo idėjos mecenatas Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos regioninių mokyklų skyriaus vedėjas Jonas Vasiliauskas, taip pat svečiai iš Švenčionių r. Pabradės „Ryto“ gimnazijos.

Renginio pabaigoje gimnazijos direktorė K. Bajevienė jo sumanytojams ir svečiams dėkojo už jaunimo pilietiškumo bei patriotiškumo ugdymą, o renginio dalyviams palinkėjo sekti mūsų iškilių protėvių pavyzdžiu, gerbti istorinę praeitį, puoselėti tautos papročius ir tradicijas.

Skip to content