Įkurtuvės miško paukščiams

Įkurtuvės miško paukščiams

2014-04-07 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Kvepiantys miškai, akį džiuginanti pirmoji žaluma, sklindantis bundančios žemės kvapas ir į namus sugrįžtantys paukščiai atneša visiems tyrą džiaugsmą. Saulėtą, giedrą  kovo 27-sios rytą mokyklos Jaunųjų miško bičiulių būrys susiruošė į Dūkštų girininkiją dalyvauti kasmetinėje, jau tradicine tapusioje, inkilų kabinimo akcijoje „Paukščiai grįžta namo“. 

Dūkštų miške mus pasitiko girininkijos darbuotojai Kšištofas ir Ričardas, kurie supažindino su inkilų gamybos ir kabinimo ypatumais, juose gyvenančiais paukščiais. Miško bičiulių laukė nelengvas darbas: reikėjo iškelti net trisdešimt inkilų, eglyne pakabinti kenkėjų gaudykles, kad vabzdžiai negraužtų medelių. 

Atlikę darbus, patraukėme pasigrožėti “Ąžuolų karaliene” vadinamu storiausiu Dūkštų girininkijos ąžuolu, apžiūrėjome didžiules Vermuto pušis, introdukuotas iš šiltųjų kraštų, grožėjomės žydinčiais žibuoklių kilimais, geltonuojančiais blindžių katinėliais. Laikas netruko prabėgti ir turėjome grįžti į mokyklą pasiryžę dar ne kartą čia apsilankyti. Lai kuriasi naujakuriai mūsų inkilėliuose!

Jaunųjų miško bičiulių būrelio vadovė Daiva Petkauskienė

Skip to content