Paminėta Laisvės gynėjų diena…

Paminėta Laisvės gynėjų diena…

2014-01-13 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

„Parodykime, kad  mūsų daug. Kad esame dėkingi. Kad laisvai kurdami dabarties Lietuvą esame įsipareigoję vertinti ir atsakingai naudotis laisvės dovana!“ Toks buvo Laisvės gynėjų dienos renginio mokykloje šūkis.

Renginį pradėjome 8 val. ryto tradicija tapusia akcija „Atmintis gyva, nes liudija“: priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai bei 1-4 klasių mokiniai drauge su mokytojomis atminimo žvakeles languose uždegė savo klasėse, 5-12 klasių mokiniai, mokytojai, likę bendruomenės nariai pakviesti į pagrindinio mokyklos korpuso pirmojo aukšto fojė, kur atminties žvakelių šviesoje prisiminė Sausio 13-osios įvykius – žiūrėjo Augustės Tamutytės sukurtą filmą.

Tokiomis progomis, kaip Sausio 13-oji, artėjančios Vasario 16-oji bei Kovo 11-oji, turime galimybę permąstyti, ką kiekvienam iš mūsų reiškia krauju iškovota MŪSŲ laisvė, ar pakankamai ją branginame ir vertiname. Savo mintis apie laisvę 5-12 klasių mokiniai visą savaitę rašė mažuose popieriaus lapeliuose, renginio metu simbolinėmis atminimo dovanėlėmis apdovanoti įdomiausių, gražiausių minčių autoriai.

Visi bendruomenės nariai palaikėme nepaprastai gražią iniciatyvą „Neužmirštuolė“, kurios tikslas – žuvusius ir nukentėjusius kovojant už Lietuvos laisvę atminti ne liūdesiu, o džiaugsmu ir dėkingumu. Parodydami, jog jų dovana ateities kartoms neliko pamiršta, kiekvienas įsisegėme iniciatyvos simbolį – neužmirštuolės žiedą.

Įpusėjus renginiui visi pakviesti susiburti vidiniame mokyklos kiemelyje prie Nepriklausomybės kovų šaulių kuopos sukurto laisvės laužo. Čia, merginoms akomponuojant gitaromis, drauge dainavome Tėvynei Lietuvai skirtas dainas.

Išties prasmingas ir jautrus šis Sausio 13-osios rytas mūsų mokykloje… Tikėjimu ir pagarba  rusenančiomis širdimis išsiskirstėme į klases kurti dabarties Lietuvą…

 Istorijos vyresnioji mokytoja Virginija Giedraitytė

Skip to content