Penktokų išvyka į Keistuolių teatrą ir Televizijos bokštą

Penktokų išvyka į Keistuolių teatrą ir Televizijos bokštą

2024-03-26 Be kategorijos 0
Kovo 21 d. 5a klasės mokiniai vyko į Keistuolių teatro nuotaikingą muzikinį spektaklį ,,Bambeklis Bajoras“. Šis spektaklis – A. Giniočio spektaklių vaikams trilogijos, paremtos lietuvių pasakų motyvais, tęsinys. Prie teatro scenoje pasirodžiusio „Jono Kareivio“, kiek vėliau atplaukusio „Mykolo Žvejo“, tingiai atsliūkinusio „Juzės Dykaduonio“ dabar prisijungia „Bambeklis Bajoras“.
Vaikus linksmai nuteikė pagrindinis personažas Bambeklis Bajoras. Spektaklio muzikinė istorija apie ypatingą žmogų su ypatinga pavarde, tapusia jam likimo ženklu ir nulėmusia tolimesnį gyvenimą. Lietuviškame kaime gyvenęs Bajoras vieną dieną supranta, kad gimtasis kraštas jam – per mažas ir per nykus: nei namai, nei laukai, nei žmonės nebeatrodo pritinkantys jo bajoriškai kilmei. Belieka vienintelė išeitis – iškeliauti į platųjį pasaulį ir atrasti sau, iškiliai personai, deramą vietą. Galiausiai pagrindinio personažo kelionės baigiasi grįžimu į gimtus namus, nes gyvenimiška patirtis parodė, kad namuose yra geriausia. Pamokantis siužetas, linksmos dainos sužavėjo mokinius ir nuteikė nuotykiui.
Po spektaklio 5a klasės mokiniai apsilankė Televizijos bokšte. Ten jie išgirdo aukščiausio šalies statinio istoriją, apžiūrėjo Sausio 13-osios kovų vietas ir likusias žymes. Pakilę liftu į ,,Paukščių tako“ kavinę vaikai žavėjosi vaizdais ir Vilniaus miesto panorama, vaišinosi ledais.
5a klasės vadovė Audronė Vaitkevičienė
Skip to content