Išradingi mokytojai – aktyvūs vaikai!

Išradingi mokytojai – aktyvūs vaikai!

2023-03-28 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Kovo mėnesį priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai kartu su savo mokytojoms Lina Kazlauskiene, Gražina Meržinskiene bei gimnazijos logopede/specialiąja pedagoge Lina Ivanauskiene dalyvavo net dvejuose smagiuose projektuose!
Virtualaus respublikinio ikimokyklinio/priešmokyklinio ugdymo mokytojų, švietimo pagalbos specialistų projekto „Išradingi mokytojai – aktyvūs vaikai“ vykdymo metu mūsų mažieji lavino girdimojo suvokimo, loginio mąstymo įgūdžius bei koordinaciją, buvo skatinami pažinti ir įvardinti geometrines formas, dydžius, spalvas, orientuotis erdvėje, įsiklausyti į žodines instrukcijas, suprasti jų seką, atlikti tikslingus veiksmus, bendradarbiauti tarpusavyje. Veiklų metu išmėgintos naujos ir smagios metodinės priemonės suteikė daug smagių akimirkų ir potyrių.
Pozityvus nusiteikimas buvo itin svarbus vykdant ir antrojo projekto veiklas. Ikimokyklinių ir priešmokyklinių ugdymo įstaigų pedagogų, švietimo pagalbos specialistų tarptautinio projekto „Stebuklingi žodžiai“, skirto tarptautinei socialinio – emocinio ugdymo dienai paminėti tikslas buvo visą kovo mėnesį skatinti vaikų teigiamą savęs vertinimą panaudojant afirmacijų kartojimo metodą. Pasirinktą afirmaciją „ŠIANDIEN NUOSTABI DIENA“ vaikai girdėjo ir kartojo kasdieninėse grupės veiklose bei logopediniuose užsiėmimuose. Pozityvi pedagogų frazė skatino mūsų priešmokyklinukus pastebėti gražius ir smagius kasdieninius dalykus, juos įvardinti ir kartu pasidžiaugti kiekviena diena kartu. Savo jausmus mažieji išreiškė spalvinguose piešiniuose, kurie eksponuojami FB grupėje „International project „Magic words“
Skip to content