1a ir 2a klasių kelionė į Trakus ir Alpakų ūkį

1a ir 2a klasių kelionė į Trakus ir Alpakų ūkį

2018-10-12 Be kategorijos 0

Saulėtą rugsėjo 21-osios rytą 1a ir 2a klasių mokiniai kartu su savo mokytojomis Ramute Barutyte ir Sonata Verbaitiene išsiruošė į Trakus ir visai netoli jų  esantį Alpakų ūkį. Trakai nuo seno garsėja savo istoriniu palikimu, gamtos grožiu ir gausybe ežerų. Gal todėl ir mes nusprendėme pasimėgauti apžvalgine kelione laivu Galvės ežeru. Plaukdami vaikai pamatė legendinę Trakų pilį, Užutrakio dvarą, išvydo grafo J. Tiškevičiaus rūmus, grožėjosi  nuostabia Galvės ežero panorama, gamtos vaizdais, kartu ir šiek tiek susipažino su Trakų istorija.

Dar truputį pasigrožėję pilimi ir gražiausiomis šio unikalaus Lietuvos kampelio vietomis leidomės į ekskursiją po Alpakų ūkį. Jos metu vaikai sužinojo iš kur kilo ir kaip į Lietuvą atkeliavo pirmosios alpakos, kuo ypatingi šie gyvūnai, kuo jie minta ir kaip tarpusavyje bendrauja, pamatė ir galėjo paliesti tikrus alpakų vilnos siūlus. Labiausiai vaikams patiko tiesiogiai pabendrauti su šiais mielais gyvūnais, juos paliesti, paglostyti, pamaitinti obuoliais ar morkomis tiesiai iš rankos, pavedžioti su pavadėliu, net apkabinti. Vaikus maloniai nustebino ir tai, kad šiame ūkyje gyvena labai mieli, simpatiški šuniukai, kuriuos buvo galima palaikyti ir paglostyti.

Rami aplinka, graži gamta, mieli ir ramūs gyvūnai bei įspūdingi ežero vaizdai tikrai sukūrė nepakartojamą šios kelionės atmosferą!

                                                                 Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Sonata Verbaitienė

Skip to content