Pažintinė – pramoginė kelionė į Druskininkus

Pažintinė – pramoginė kelionė į Druskininkus

2018-05-30 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Gegužės 22 d. 1a ir 4 klasių mokiniai su savo mokytojomis Sonata Verbaitiene ir Ramute Barutyte išsiruošė į pažintinę – pramoginę kelionę po Druskininkus. Pirmiausia vaikai aplankė netoli Druskininkų esantį Šakočių muziejų, kuriame sužinojo šakočio atsiradimo istoriją, kuo kitų šalių šakočiai skiriasi nuo lietuviškojo, žiūrėjo filmą apie šakočių kepimą ir iškeptą didžiausią šakotį rekordininką, sveriantį net 86 kg. Mokiniai pamatė šakočio gamybos procesą ir patys atviroje židinio liepsnoje išsikepė šakotį, kuris buvo labai gardus. 
Pasmaližiavę vaikai vyko į Druskininkus. Čia aplankė Karolio Dineikos sveikatingumo parką, kuris vilioja naujomis poilsio zonomis ir vaikų žaidimo įrenginiais. Pastarieji labai pradžiugino vaikus. Smagu buvo aplankyti Grožio šaltinį ir paragauti vandens iš sūriausio Druskininkų šaltinio, kuris turi odą gražinančių ir jauninančių savybių. Vaikai grožėjosi ir nuostabiu muzikiniu fontanu, kuris sulaukia daug vietinių ir miesto svečių dėmesio.
Grįždami užsuko į garsios ir garbingos praeities miestelį Merkinę. Užkopus į Merkinės piliakalnį atsivėrė nuostabus vaizdas – Nemuno ir Merkio santaka. Vaikai klausėsi gidės pasakojimų apie šią istorinę vietą, apie Merkinės pilį, kurią puolė kryžiuočiai, kurioje apsistodavo Lietuvos valdovai ir  kuri buvo deginta ir vėl atstatyta. O pabaigai pasilikome tikrai įspūdingą reginį nuo Merkinės apžvalgos bokšto. Iš bokšto atsiveria įspūdingi Nemuno kraštovaizdžio vaizdai, į horizontą kylantys miškai, matyti dalis Merkinės senamiesčio ir šimtametis tiltas per Nemuną.
Pakilios nuotaikos, kupini nevienadienių įspūdžių, sužinoję daug naujo ir įdomaus vakare grįžome namo.  
Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Sonata Verbaitienė 
Skip to content