Pasaulinės Žemės dienos minėjimas

Pasaulinės Žemės dienos minėjimas

2018-03-29 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Išvijo saulė žiemą, šiltais spindulėliais glosto, budina žemę. Sugrįžta paukščiai  iš šiltųjų kraštų, ant savo sparnų parsineša pavasarį, gamtos atgimimą. Džiaugiasi jie suradę senus lizdus, senus draugus, o mes džiaugiamės, vieni kitiems giriamės, kokį paukštį pirmiausia išvydome. Taigi, pavasaris…
Kovo 20-ąją minima Pasaulinė Žemės diena, išreiškianti viso pasaulio žmonių norą išsaugoti tai, kas svarbiausia: švarų orą, vandenį, dirvožemį, gyvąją gamtą. Ši diena suvienija žmones bendram rūpesčiui dėl mūsų visų namų. Tradiciškai Žemės dieną paminėjome ir mes savo gimnazijoje.
Žemės dienos renginyje deklamuotos eilės, skambėjo dainos apie pavasarį, paukščius, apie žemę. Jas atliko priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai bei pradinių klasių mokiniai. 2b klasės mokiniai suvaidino „Pasiklydusio saldainio popierėlio“ istoriją, o trečiokai  inscenizavo „Šiukšlių kerštą“. Visą programą vainikavo „Madų paradas“.  Čia tikrai reikėjo padirbėti mūsų mokiniams.  Buvo sukurti kostiumai iš atliekų ir perdirbimui skirtų medžiagų, randamų kiekvienuose namuose. Mokiniai pademonstravo savo išmonę kurdami sukneles, sijonus, kelnes, marškinėlius, auskarus ir galvos apdangalus iš laikraščių, kartono, plastiko maišelių, folijos, senų kompaktinių diskų ir plastiko butelių. Iššūkis sukurti kostiumą iš atliekų buvo įdomus dėl to, kad grožį kurti iš, rodos, nepatrauklių medžiagų, yra sudėtingiau, nei iš naujų audinių, skirtų drabužių siuvimui.
AČIŪ visiems mokytojams, svečiams, mokiniams. Tik dėl jūsų darbštumo, nuoširdumo ir kūrybiškumo Žemės dienos šventė buvo tokia nuotaikinga ir spalvinga.
2b klasės mokytoja Nijolė Sadovskaja
 
Skip to content