Vasario 16-osios minėjimas

Vasario 16-osios minėjimas

2017-02-24 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Vasario 15 d.  gimnazijoje vyko Lietuvos Nepriklausomybės dienos minėjimas. Tautiniais kostiumais pasipuošę renginį vedė rimti ir žavūs Karina ir Orestas, o mūsų istorines žinias tikrino… skardžiabalsis paukštis (ranka – Fausto, balsas – Karolinos), kurį gerokai nustebino ketvirtokas Petras Šniūrevičius, ne tik teisingai atsakęs, bet dar ir tiksliai pakomentavęs gan sudėtingą klausimą apie svarbius Lietuvai žmones: Simoną Daukantą, Vincą Kudirką ir Joną Basanavičių.
Renginį papuošė penktokų atliktas lietuvių liaudies šokis „Gyvataras“ (mokytojas – Vilius Ščerbickas). Skambėjo gausaus priešmokyklinukų būrio, pasipuošusio pačių pasigamintomis Lietuvos trispalvėmis, atliekama daina „Ši diena brangiausia“, širdį džiugino choro „Svaja“ ir jungtinio pradinių klasių choro atliekamos dainos (mokyta – Jurgita Voskanienė).  
„Mes jau pramokome istoriją, bet ar pažįstame vienas kitą? Juk tai yra taip svarbu, kad atvirai ir nuoširdžiai bendraudami, galėtume efektyviai bendradarbiauti, kurdami šių dienų Lietuvą.  Išklausykime vienas kitą, palaikykime ir padrąsinkime jei reikia, išmokime skirti kalbą to, kuris tiki ir viliasi, nuo kalbos, persunktos melo, skausmo ar pagiežos. Įsiklausykime į save ir nepasiduokime neigiamoms įtakoms.“  Tokiu palinkėjimu vedėjai atsisveikino su pačiais mažiausiais, o vyresnių klasių mokinius pakvietė į antrąją, meninę renginio dalį, ilgu, bet aiškiu pavadinimu: „Vienas dialogas, du eilėraščiai ir septyni monologai arba DEŠIMT DALYKŲ, KURIE MUS JAUDINA“. Šią  meninę kompoziciją teatro mokytoja Judita Misevičienė,  bendradarbiaudama su buvusiais ir esamais teatro pamokas ir būrelį lankančiais mokiniais sukūrė remdamasi jų pačių ir keliais savo parašytais monologais, įpindama Vislavos Šymborskos ir Fernando Pessoa eiles, o taip pat kelių savo draugų: Teisučio Janušonio ir Indros Karklas, jau daugiau nei dešimt metų gyvenančių emigracijoje, laiškus, kurie atskleidė ne tik tėvynės, gimtosios kalbos ir kultūros ilgesį, bet ir užkabino daug sričių, ties kuriomis mes turime susitelkti ir jas tobulinti.
Nuoširdžiai dėkoju visiems bendraautoriams:  buvusiems mokiniams Povilui Lepeikai ir Erikai Porozovai, dabartiniams dvyliktokams Valdui Pileckui, Patricijai Cekanauskaitei ir Robertui Romanovičiui, vienuoliktokėms Julijai Syricinai, Aurelijai Inokaitytei, Erikai Zaborovskajai, Lianai Sisakian, aštuntokams Simonai Kuoraitei, Solveigai Grybkauskaitei ir Davidui Zaborovskiui. Jūs esat atsakingi, pilietiški ir keliantys pasitikėjimą.  Linkiu jums kuo geriausios kloties ir pasisekimo gyvenime. Taip pat dėkoju informacinių technologijų mokytojai Olgai Andrijanovienei, sumaketavusiai nuostabų renginio plakatą, bei  video ir montažo autoriui Valdui Misevičiui.
Pabaigai pacituosiu įspūdžiais apie renginį pasidalinusią geografijos mokytoją Daivą Petkauskienę: „Labai intelektualus ir gilus spektaklis. Vaikai, atvėrę sielą, parodė, kad ir jie mąsto, svajoja, kenčia. Ačiū.“
Teatro mokytoja Judita Misevičienė
   
 
Skip to content