Mūsų gimnazijoje organizuota rajoninė chemijos olimpiada

Mūsų gimnazijoje organizuota rajoninė chemijos olimpiada

2017-01-24 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Sausio 20 d. mūsų gimnazijoje įvyko 55-osios chemijos olimpiados rajoninis etapas, į kurį susirinko 40 gabiausių, chemijos dalyku besidominčių, mokinių iš įvairių Vilniaus rajono gimnazijų ir pagrindinių mokyklų. Olimpiadą pradėjome gimnazijos vokalinio ansamblio „Svaja“ pasirodymu.  Dalyvius ir mokytojus pasveikino direktorė Kristina Bajevienė ir Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Sofija Ryžova. Po gražių palinkėjimų gerai nusiteikę mokiniai išsiskirstė atlikti olimpiados užduotis.
Kol mokiniai buvo užsiėmę, atvykusiems mokytojams vyko praktiniai užsiėmimai su kompiuterine laboratorija Enstein Tablet. Jos pagalba mokytojai matavo temperatūros pokyčius, pH, širdies ritmą ir kt. duomenis. Jiems padėjo Vitalija Arlauskienė iš UAB „Mokslo technologijos“, chemijos mokytoja metodininkė Audronė Vaitkevičienė ir biologijos vyresnioji mokytoja Alma Narbuntienė. Vėliau mokytojos A. Vaitkevičienė ir A. Narbuntienė pristatė 3D technologijų taikymo chemijos ir biologijos pamokose galimybes. Mokytojai praktiškai galėjo susipažinti su 3D objektų rinkinių chemijai ir biologijai temomis ir taikymu pamokose. Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Sofija Ryžova pristatė Brandos darbo rašymo tvarką ir svarbius duomenis. Rajono chemijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė, Pagirių gimnazijos chemijos mokytoja ekspertė kalbėjo apie gabių mokinių ugdymo svarbą ir būdus. Mokytojai veiklas baigė gimnazijos aktų salėje, stebėdami mokinių šešėlių teatro spektaklį, sukurtą dalyvaujant Lenkijos jaunimo mainų fondo projekte „Įkvėpk ir juokis linksmai“ (vadovai tikybos vyresnysis mokytojas Gžegožas Pileckas ir geografijos vyresnioji mokytoja  Daiva Petkauskienė).
Rajono chemijos mokytojai neformalioje aplinkoje turėjo galimybę dalytis gerąja darbo patirtimi, susipažinti su naujomis technologijomis ir jų naudojimu pamokose, o olimpiados dalyviai – pasitikrinti savo chemijos žinias.
Nuoširdi padėka gimnazijos vadovams ir mokytojams Jurgitai Voskanienei, Almai Narbuntienei, Daivai Petkauskienei ir Olgai Andrijanovienei, padėjusiems organizuoti olimpiadą.
 
Chemijos mokytoja metodininkė Audronė Vaitkevičienė
 
Skip to content