Laisvės gynėjų dienos paminėjimas

Laisvės gynėjų dienos paminėjimas

2017-01-23 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną, gimnazijoje minėjome netradiciškai. Pirmąją pamoką visa gimnazijos bendruomenė prisijungė prie pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija”, pagerbėme už šalies laisvę 1991-ųjų sausį kovojusius ir gyvybę paaukojusius žmones. Vėliau mokiniai su mokytojais žiūrėjo dokumentinį filmą apie Sausio 13-osios įvykius, aptarė jų prasmę Lietuvos valstybei.
Antrąją pamoką visa gimnazijos bendruomenė dalyvavo miestelio bažnyčioje šia proga aukotose šv. Mišiose. Trečios ir ketvirtos pamokų metu mokiniai gamino koliažus, plakatus laisvės tema, organizavo darbų parodą. Per penktąją pamoką visi buvo pakviesti dalyvauti renginyje gimnazijos aktų-sporto salėje. Jo metu mokiniai dar kartą prisiminė tą dieną žuvusius, skambėjo eilėraščiai, dainos apie Tėvynę, laisvę.
Jau penkerius metus iš eilės mūsų gimnazijos mokiniai dalyvauja ir tradiciniame pagarbos bėgime Vilniaus mieste “Gyvybės ir mirties keliu”. Šiemet sausio 14 d. organizuotame bėgime dalyvavo  8 klasės mokinė S. Grybkauskaitė, IIIG klasės mokinė J. Syricina ir IVG klasės mokinė E. Našlėnaitė. Džiaugiamės merginų rodomu pilietiškumo pavyzdžiu!
Skip to content