Projektas „Kelionė po Lietuvą“

Projektas „Kelionė po Lietuvą“

2016-12-16 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Dar šių mokslo metų pradžioje mūsų gimnazija įsitraukė į respublikinį Lietuvos etninės kultūros ugdytojų sąjungos inicijuotą projektą „Kelionė po Lietuvą“, kuris vyko nuo 2016 metų birželio iki lapkričio mėn. Projektas skirtas skatinti pilietines ir aplinkosaugines iniciatyvas, sudaryti sąlygas įvairaus amžiaus mokiniams kūrybiškai bendrauti ir bendradarbiauti neformalioje aplinkoje. Taip pat siekiama skatinti jaunimą būti atsakingą už savo aplinką, domėtis gimtojo krašto istorija, puoselėti gamtos ir kultūros paveldo objektus.

Pagal sudarytą darbo planą mokiniai iki spalio mėnesio domėjosi savo gyvenamosios vietovės istorija, gamtos ir kultūros  paveldo objektais, rinko apie juos informaciją, savo veiklą filmavo. Lapkričio mėnesį kūrė ir montavo filmuką, o lapkričio 29 d. Valstybinės saugomų  teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos patalpose vyko  baigiamoji projekto konferencija ir filmo pristatymas.

Projekte dalyvavo mūsų gimnazijos geologijos ir turizmo būrelio nariai: 8 kl. mokiniai Deimantė Gaiden, Jovita Pilecka, Karolina Kovalevskytė, Simona Kuoraitė, Deividas Zaborovskis, Orestas Kaziukonis, Faustas Kabašinskas ir IG klasės mokinys Klaidas Urnavičius. Komandą subūrė georgrafijos vyresnioji mokytoja, geologijos ir turizmo būrelio vadovė Daiva Petkauskienė. Konferencijoje S. Kuoraitė skaitė pranešimą „Maišiagalos apylinkių saugomi gamtos ir kultūros paveldo objektai bei jų apsauga“. Filmą galite pamatyti Valstybinės saugomų  teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos lankytojų centre Antakalnio g. 25.

                                                                            Geografijos vyresnioji mokytoja Daiva Petkauskienė

Skip to content