Projekto „Šešėlių teatras ĮKVĖPK IR JUOKIS LINKSMAI“ susitikimas Lenkijoje

Projekto „Šešėlių teatras ĮKVĖPK IR JUOKIS LINKSMAI“ susitikimas Lenkijoje

2016-10-07 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Rugsėjo 22-29 d. mūsų gimnazijos mokiniai ir mokytojai dalyvavo Lietuvos – Lenkijos jaunimo mainų fondo projekto „Šešėlių teatras ĮKVĖPK IR JUOKIS LINKSMAI“ susitikime Lenkijoje. Projekto tikslas skatinti šalių kultūrinį bendradarbiavimą, pakantumą, supratimą ir pripažinimą, keitimąsi gerąja patirtimi.

Projektą mūsų gimnazijoje inicijavo ir jo įgyvendinimą organizavo tikybos vyr. mokytojas Gžegožas Pileckas. Šeši 8 klasės mokiniai: Karolina Kovalevskytė, Simona Kuoraitė, Jovita Pilecka, Faustas Kabašinskas, Deividas Zaborovskij, Orestas Kaziukonis, IG klasės mokinė Karina Semenovič ir dešimtokės Laura Matiukaitė, Dominga Kondratavičiūtė bei Rugilė Mlinskytė, lydimi mokytojo Gžegožo bei geografijos mokytojos Daivos Petkauskienės rugsėjo 22 d. išvyko į vaizdingoje Beskidų kalnų apsuptyje esantį Lenkijos kurortinį miestelį Poliančiką, kur susitiko su projekto partnere – Lenkijos Respublikos Liublino vaivadijos Radavčiko  miesto Vincento Polo gimnazija.

Visą savaitę mokiniai dalyvavo edukacinėse veiklose, dažasvydžio varžybose, išvykose pėsčiomis ir automobiliais į kalnus, grožėjosi Solinos ežero panorama. Siekdami geriau pažinti vieni kitų kultūrą mokiniai organizavo du teminius vakarus: lietuviai pristatė Joninių papročius ir tradicijas, išmokė lietuvių liaudies žaidimų, o prie Joninių laužo skambėjo lietuviškos dainos. Lenkai, pristatydami savo tradicijas,  mus pakvietė į lenkiškas vestuves, kur laukė vaišių stalas, šokiai ir linksmybės.

Tačiau projekto metu mokiniai ne tik linksminosi, bet ir sunkiai dirbo. Per labai trumpą laiką reikėjo pastatyti šešėlių teatro spektaklį ir jį pristatyti žiūrovams. Nuoširdžiai, su užsidegimu, kartais net iki išnaktų vyko repeticijos, vis kartotos ir tobulintos spektaklio scenos, o paskutinę projekto dieną Poliančiko amfiteatro scenoje įvyko spektaklio premjera, kurios pažiūrėti susirinko daugiau kaip 200 žiūrovų. Karštais plojimais ir sveikinimų šūksniais palydėtas spektaklis sukėlė daug džiaugsmo ir patiems „artistams“, vieni juokėsi, kiti iš laimės verkė… Verkė ne tik dėl to, kad spektaklis puikiai pavyko, bet ir dėl to, kad artėjo išsiskyrimo metas.

Kitą rytą išvykome namo, širdyse išsiveždami dalelę šilumos, dalelę laimės, dalelę draugystės ir meilės, kurią patyrėme projekto metu drauge dirbdami, keliaudami ir pramogaudami su mokiniais iš Lenkijos.

                                                                                     Geografijos vyr. mokytoja Daiva Petkauskienė

Skip to content