Vaikų vasaros stovykla „Boružėlė“

Vaikų vasaros stovykla „Boružėlė“

2016-06-14 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Mūsų gimnazijoje vaikų vasaros užimtumo stovykla „Boružėlė“ jau tapo tradicija. Džiaugiamės, kad mūsų priešmokyklinio ugdymo grupės vaikučiai ir pradinių klasių mokinukai turi galimybę turiningai pradėti vasaros atostogas. Šiais metais visą savaitę trukusioje stovykloje vyko daug įvairių veiklų: organizuotos sportinės estafetės, piešimo konkursas ant asfalto, socialinių įgūdžių užsiėmimai, „Senosios animacijos“ peržiūra ir aptarimas, „Šokių ir dainų karaokė“ ir kt. Vaikams labai patiko darbščiųjų rankų užsiėmimai, kurių metu jie darė stovyklos simbolį – boružėlę, su dailės mokytoja mokiniai gamino molinius animacinių filmukų herojus, piešė gamtos paveikslus, žaidė žaidimus, iliustravo pasakas.

Labai džiaugiamės, kad dalį stovyklos išlaidų apmokėjus tėveliams vaikams galėjome pasiūlyti įvairesnių edukacinių veiklų.  Mokiniai vyko į Širvintų rajone įsikūrusį  „Vikingų kaimą“ – senųjų amatų ir edukacijos centrą, kur visą dieną praleido etnokultūrinio kaimo apsuptyje, vaikams buvo užsakyta edukacija „Senovės baltų gyvensena“. Mokiniai susipažino su  senaisiais mitybos papročiais, sužinojo, kas buvo auginama, kada ir iš kur atkeliavo įvairūs maisto produktai.  Kūrenome virtuvės laužus, virėme arbatą, skrudinome grūdus, kepėme blynus taip, kaip tai darydavo mūsų protėviai.
Kitą dieną į gimnaziją pasikvietėme edukacinį užsiėmimą mokslo tematika.  Vaikai su „Mėgintuvėlio“ komanda atliko cheminius bandymus. Trečią dieną su „Pramogų skonio“ specialiste stovyklautojai gamino spalvotas „mandalas“ iš smėlio.
Smagu, kad vaikai gimnaziją paliko džiugiai nusiteikę ir gerai pailsėję. 
Socialinė pedagogė metodininkė Aida Lukšienė
 
Skip to content