Kaziuko mugė

Kaziuko mugė

2016-03-08 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Kovo 4 d. mūsų gimnazijoje šurmuliavo Kaziuko mugė. Renginys prasidėjo gimnazijos aktų – sporto salėje, kur susirikom vienas kitą su pavasariu sveikint. Klausėmės pačių mažiausių ir vyresnėlių atliekamų dainų, grožėjomės aštuntokų pristatytais liaudies šokiais, septintokų apmokyti žaidėm senovinius žaidimus, kaip riešutus krimtome IG klasės gimnazistų parinktas mįsles, azartiškiausiai nusiteikę dalyvavo trečiokų ir ketvirtokų surengtose Kazyčių ir Kaziukų varžybose.

Dramos būrelio jaunieji aktoriai raiškiai pasekė Kazio Borutos pasaką „Ta pelė tą grūdą“. Ką žinome apie šv. Kazimierą, galėjome pasitikrinti dalyvaudami penktokų solidžiai paruoštoje saldžiojoje viktorinoje, o gilias Kaziuko mugės tradicijas mūsų gimnazijoje priminė IIIG klasės gimnazistų sukurtas fotomontažas. Renginį vainikavo azartiškoji loterija, kurioje sėkmė nusišypsojo patiems atkakliausiems spėjikams, o kai kas net gavo pamoką, kad ne visada apie turinį reikia spręsti iš išorės.

Veiksmas netruko persikelti į antrą aukštą, kur jau įsibėgėjęs šurmuliavo tikras turgus, ir,  nors antrokų bei šeštokų greitakalbes sakydami mokėmės laužyti liežuvį, ne visi išdrįso pristatyti savo klasės prekystalio reklamą, bent akimirkai visus priversdami suklusti. Geriausiai šioje rungtyje pasirodė septintokai, su tuo juos ir sveikiname, o taip pat ir visus dalyvavusius, kurie sau ir kitiems tikrą šventę surengė. Dėkoju visiems skanėstų prikepusiems, rankdarbiais prekystalius papuošusiems, nuolaidas taikiusiems, pirmąsias verslumo pamokas turėjusiems ir jiems padėjusiems, o taip pat klasių vadovėms už pagalbą mokiniams ruošiantis mugei, šokių mokytojui Viliui Ščerbiskui, dailės mokytojai Martynai Juodeškienei, muzikos mokytojai Jurgitai Voskanienei bei tikybos mokytojui Gžegožui Pileckui už įkvėpimą, bendradarbiavimą ir informacijos sklaidą.

Teatro mokytoja Judita Misevičienė

Skip to content