„KELIONĖ“ Juditos Vaičiūnaitės kūrybos pristatymas

„KELIONĖ“ Juditos Vaičiūnaitės kūrybos pristatymas

2016-02-24 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Vasario 22 d. mūsų gimnazijoje viešėjusi aktorė Donata Kielaitė pristatė poezijos monospektaklį „Kelionė“ pagal Juditos Vaičiūnaitės eiles. Vasario 11-ąją Lietuvoje minėtos 15-osios poetės mirties metinės, taigi šia proga 7-IVG klasių mokinius pakvietėme susipažinti su  iškilios lyrikės kūryba.

Spektaklio metu žiūrovai turėjo galimybę leistis į dvasinę kelionę bei palyginti, kuo gyvena, kaip jaučia, ko ilgisi ir kuo, iš pirmo žvilgsnio būdami labai tolimi, vis tik yra panašūs, kokios bendražmogiškos gijos sieja dvi skirtingas kartas, o gal net pasaulius…

Visiems, dalyvavusiems šioje netradicinėje lietuvių kalbos ir teatro pamokoje,  reiškiame ypatingą padėką už atidų klausymąsi, bandymą pažinti ir suprasti kitą – juk tai kelio į toleranciją pradžia.

Aktorės vardu dėkojame už šiltus atsiliepimus ir susižavėjimą jos gebėjimu vienai pastatyti ir pristatyti monospektaklį.

Lietuvių kalbos mokytojos Genovaitė Ručinskienė, Daiva Čatrauskienė ir Rasa Kitkauskienė bei teatro mokytoja Judita Misevičienė tikisi, kad jaunos kūrėjos darbštumo ir meilės kūrybai pavyzdys bus įkvėpimo šaltinis. Laimingi, kurie nepavargsta ieškoję.

Teatro mokytoja Judita Misevičienė

Skip to content