Kelionė po garsų pasaulį

Kelionė po garsų pasaulį

2014-11-04 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Į KELIONĘ PO GARSŲ PASAULĮ leidosi gimnazijos jaunieji muzikos mylėtojai. Spalio 30 d. Vilniuje vykusioje interaktyvioje muzikos parodoje dalyvavo 3, 5 ir 6 klasių mokiniai.

Vaikų laukė humoru ir garsais trykštanti nuotykių  muzikinė istorija, prikausčiusi prie minkštasuolio nuo pirmų minučių! Visiškoje tamsoje, apsupti tik įvairių garsų mes klausėme šmaikščios istorijos apie du draugus, tyrinėjančius pasaulį ir ieškančius pačių įdomiausių muzikos instrumentų.

Interaktyvioje „Filharmonijos“  koncertų salėje laukė 7 simfoniniai instrumentai (fleita, klarnetas, smuikas, violončelė, trombonas, valtorna, trimitas). Vadovaujami nuolat besikeičiančių dirigentų, vaikai  mynė kojomis pažymėtus apskritimus ir klausė kaip skamba pučiamieji ar styginiai instrumentai.

Kad groti galima viskuo, mes įsitikinome muzikos instrumentų kambaryje pilname keisčiausių instrumentų! Išbandėme vamzdžių stiprybę, improvizavome veržliarakčiais,  grojome  okeano muziką…

Kaip gamta skleidžia garsus, kurie nuostabiai susiliejo su sklindančiomis melodijomis mes išgirdome instaliacijoje  „Keturi metų laikai“. Kiekvienam metų laikui būdingų garsų klausėme įvairiai interpretuodami: santūriai linguodami, šokdami kaip lapai ar snaigės, ar šelmiškai grodami nematomais muzikos instrumentais.

Patyrę tiek įdomių akimirkų mes tapome tikrais muzikos pasaulio paslapčių atradėjais.

Muzikos vyresnioji mokytoja Jurgita Voskanienė

Skip to content