Edukacinė išvyka į Vievio „Malsenos“ malūną

Edukacinė išvyka į Vievio „Malsenos“ malūną

2013-12-17 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Gruodžio 12 d. antrokai dalyvavo edukacinėje išvykoje į Vievio ,,Malsenos“ malūną.

Atvykusius vaikus pasitiko malūno darbuotoja, kuri paaiškino, ką mokiniai malūne veiks, pasiūlė nusiplaukti rankas, ant galvų uždėti ,,kepėjų“ kepures, užrišti prijuostes ir palydėjo į mini kepyklą, kurioje vaikų jau laukė tešla bei darbo įrankiai: kočėlai, formelės.

Vaikai labai apsidžiaugė, kad turės galimybę pabūti tikrais kepėjais ir sparčiai pradėjo dirbti: kočėlais kočiojo tešlą, formelėmis formavo savo sausainukus ir dėjo ant skardos, kuri keliavo į orkaitę. Kol sausainukai kepė, malūno darbuotoja Kristina naujuosius ,,kepėjus“ palydėjo į kitą patalpą – edukacinę klasę. Vaikams pademonstravo skaidres, iš kurių visi sužinojo, kaip atsiranda miltai, įvairius sausainukų receptus, kokios formos buvo pirmasis meduolis ir t.t. Po trumpos pažintinės pamokėlės, apžiūrėję kaip malami miltai, vaikai grįžo į kepyklėlę, kurioje jų laukė siurprizas –  galimybė patiems ,,nuspalvinti“ savo iškeptus sausainukus.

Dirbdami vaikai patyrė daug teigiamų emocijų ir įgijo žinių. O labiausia džiaugėsi, kad savo iškeptais sausainukais galės pavaišinti visą šeimą, draugus. Tai buvo neapsakomai puiki kelionė!

Dėkojame Vievio malūno darbuotojams už turiningai praleistą laiką, dovanas ir suteiktą informaciją.

2 klasės mokytoja Irma Zimnickienė

Skip to content