KOVAS – SĄMONINGUMO DIDINIMO MĖNUO

KOVAS – SĄMONINGUMO DIDINIMO MĖNUO

2024-04-11 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Labai greitai prabėgo sąmoningumo didinimui skirtas kovo mėnuo, išties gausus įvairiausių veiklų!

IG ir IIG klasių mokiniams socialinė pedagogė Aida Lukšienė organizavo policijos pareigūnių paskaitas „Kaip netapti prekybos žmonėmis aukomis“, inicijavo Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro paskaitas 5-IVG klasių mokiniams „Gilyn į emocijų pasaulį“.

Psichologė Nijolė Butkienė vedė užsiėmimą dvyliktokams „Kaip sumažinti egzaminų stresą?“

Pirmokai anglų kalbos pamokose su mokytoja N. Pukalskiene klausė istorijos apie dalijimąsi, grupėse mokėsi, kaip mandagiai pasiūlyti draugui pasidalinti, kaip padėkoti, o atlikdami kūrybinę užduotį turėjo išmoktas frazes panaudoti – pasiūlyti pasidalinti pieštuku ar kitomis priemonėmis. „Sharing is caring“ – angliškas posakis, reiškiantis, jog dalijimasis yra gerumo ir rūpesčio kitu gestas, galintis pradžiuginti kitą žmogų.

Mokytojos N. Pukalskienė ir J. Malinauskienė 2b klasėje anglų kalbos pamoką integravo į klasės valandėlės veiklas. „Tiny Books – Big Stories“ pavadintoje veikloje pagal Goethe‘s instituto Lietuvoje parengtą medžiagą vaikai gamino knygiukus – trumpas iliustruotas istorijas, kurias skaitė anglų ir lietuvių kalbomis. Veiklos metu buvo aptariami klausant istorijas iškilę klausimai, pvz., Ką reiškia būti tobulu? Ar būna tobulų žmonių? Kaip tau labiau patiktų – jei visi būtų panašūs į tave, ar jei visi būtų skirtingi? Knygiukų pagalba pavyko bent truputėlį geriau pažinti mus supantį įvairų pasaulį, kuriame gyvena daug skirtingų žmonių, nusprendėme, jog tam, kad mes visi galėtume susikalbėti, labai svarbu pamatyti pasaulį kito žmogaus akimis, stengtis pažinti žmones tokius, kokie jie yra, su visais jų skirtumais. 

Gimnazijoje vykusioje „Kaziuko mugėje“ vykdyta lėšų rinkimo akcija, skirta pradžiuginti senelių globos namų gyventojus. Dailės pamokose, klasės valandėlių metu visą mėnesį buvo gaminami spalvingi rankų darbo atvirukai, moliniai dekoratyviniai indeliai, kurie šią savaitę drauge su kitomis dovanomis, mūsų širdžių šiluma bei dėmesiu buvo padovanoti seneliams.

Gimnazijoje lankėsi Lietuvos šeimų, auginančių kurčius ir neprigirdinčius vaikus bendrijos „Pagava“, atstovės. Buvo pravestos 4 šviečiamosios veiklos 4a, 4b, 5a ir 5 b klasėse apie klausos sutrikimus, kurčiųjų kultūrą, bendravimą su klausos negalią turinčiais mokiniais mokykloje. Logopedės/specialiosios pedagogės L. Ivanauskienės koordinuotose veiklose dalyvavo 69 mokiniai.

Minėjome Pasaulinę Dauno sindromo dieną. Gimnazijos mokiniai kartu su mokytojais prisijungė prie socialinės akcijos ir mūvėjo skirtingas kojines, siekdami išreikšti paramą ir palaikymą, plėsti tolerancijos ribas, mažinti atskirtį bei formuoti bendruomenės požiūrį į žmones, turinčius Dauno sindromą. Klasių valandėlėms buvo parengtos informacinės skaidrės, socialinių filmų, simbolinio „Skirtingų kojinių“ šokio rekomendacijos, skirtingų kojinių spalvinimo šablonai. Pasaulinei Dauno sindromo dienai paminėti skirtų veiklų koordinatorė – specialioji pedagogė Sigita Kazėnienė.

Nuoširdžiai dėkojame visiems veiklų organizatoriams bei dalyviams!

Skip to content