Turiningos edukacijos Kauno VII forto laboratorijoje

Turiningos edukacijos Kauno VII forto laboratorijoje

2023-12-11 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Gruodžio 5 d. IG-IIG kl. gimnazistai kartu su chemijos mokytoja Audrone Vaitkevičiene ir biologijos mokytoja Alma Narbuntiene vyko į Kauno tvirtovės VII forto laboratoriją.
Chemijos užsiėmimo ,,Nuo rūdų iki rūdžių“ metu mokiniai susipažino su ypač svarbia medžiagų klase – metalais, sužinojo, kas yra rūdos, aptarė populiariausius metalus: jų išskirtinumą, radimą, panaudojimą. Edukacijos metu mokiniai atliko įvairiausius su metalais susijusius eksperimentus ir patys pasigamino sidabro ar aukso spalvos monetą. Jie taip pat sužinojo, kokios yra pagrindinės metalų savybės, išmoko atskirti vienus metalus (ir jų junginius) nuo kitų, susipažino su lydiniais.
Biologijos edukacijoje „Širdies anatomija“ mokiniai susipažino su žmogaus kraujotakos sistema – kraujagyslėmis ir širdimi, suprato šios sistemos funkcijas bei sandarą. Laboratorinio darbo metu moksleiviai susipažino su pagrindiniais preparavimo principais ir savarankiškai atliko širdies preparavimo procedūrą, kurios metu išnagrinėjo širdies sandarą.
Laikas prabėgo labai greitai ir turiningai!🙃
Chemijos mokytoja Audronė Vaitkevičienė ir biologijos mokytoja Alma Narbuntienė
Skip to content