Šokoladinė 2a klasės išvyka

Šokoladinė 2a klasės išvyka

2022-11-30 Be kategorijos 0
Lapkričio 24 d. 2a klasės mokiniai drauge su mokytoja Sonata Verbaitiene išsiruošė į Trakuose esančios šokolado manufaktūros „AJ Šokoladas“ smagią ir labai saldžią edukaciją. Visoje Lietuvoje populiari „AJ Šokoladas“ kompanija rankiniu būdu gamina šokoladą pagal geriausias belgiškas tradicijas. Užsiėmimo metu vaikai susipažino su šokolado rūšimis, visų jų paragavo, išklausė šokolado atsiradimo istoriją, stebėjo, kaip gaminami šokoladiniai saldainiai su kremu, turėjo galimybę paragauti ką tik pagaminto šviežiausio šokolado ir laimėti daug įvairiausių prizų. Tačiau smagiausia buvo duoti valią fantazijai ir patiems pasigaminti šokoladinių saldainių.
Kol saldainiai stingo šaldytuve, antrokai aplankė AJ Šokolado skulptūrų muziejų. Tai pirmasis šokolado skulptūrų muziejus Lietuvoje. Vaikai pamatė net keturis šokolado kambarius – Majų, Kolumbo, filmo „Šokoladas“ ir „Smagaus gyvenimo“ temomis, kuriems įkurti prireikė net dviejų tonų balto, juodo ir pieniško šokolado. Mokiniai turėjo unikalią galimybę išvysti virš 100 skirtingų skulptūrų, kurių didžioji dalis yra natūralaus dydžio.
Pabaigoje visi dalyviai buvo apdovanoti pažymėjimais, įrodančiais, kad jie tapo šokolado ekspertais. Antrokai grįžo kvepiantys šokoladu, patyrę daug džiugių, malonių ir saldžių akimirkų.
2a klasės mokytoja Sonata Verbaitienė
Skip to content