Gal pakalbam vokiškai? Ja, ich kann!😉

Gal pakalbam vokiškai? Ja, ich kann!😉

2022-10-21 Be kategorijos 0
Spalio 17 d. visoje Lietuvoje prasidėjo Goethe‘s instituto inicijuotas projektas — vokiečių kalbos dienos „Ö kaip vokiškai?“. Pirmąkart prie šio projekto prisijungė ir mūsų gimnazija, šiandien, spalio 21 d., kviesdama gimnazijos bendruomenę susipažinti su vokiečių kalba ir vokiškai kalbančių šalių tradicijomis.
Atvykstančius į gimnaziją pasitikome Vokiečių kalbos dienų himnu, mokėme pasisveikinti vokiškai, kvietėme patyrinėti šiai dienai sukurtos informacinės stotelės nuorodas, apžiūrėti dalykų kabinetus, kurie šiandieną turėjo antrą – vokišką – pavadinimą. Mokiniai ir mokytojai tarė naujus žodžius, viena iš sunkiausių užduočių pasirodė ištarti direktoriaus pavaduotojos ugdymui kabineto pavadinimą: „Stellvertreterin“😀 Priešmokyklinukus naujų vokiškų žodžių ir dainelės mokė zuikis Hans Hase. Džiugu, kad susitikę pasisveikinome lietuviškai, o atsisveikinome jau dainuodami vokišką dainelę. Šeštokai, besimokantys vokiečių kalbos, dalyvavo viktorinoje.
Kaip valgėme šią ypatingą dieną? Aišku, kad… vokiškai! Ragavome tradicinio vokiško patiekalo Kartoffelpuffer – bulvinių blynų su obuoliene. Šį neįprastą mums derinį išbandė net kai kurie pradinukai, galbūt tokie blynai taps ir kai kurių Maišiagalos šeimų tradiciniu patiekalu😉.
Dėkoju visiems vokiečių kalbos dienos veiklų dalyviams už gerą nuotaiką, smalsumą ir nuoširdumą, puikiems šeštokams – už pagalbą ruošiantis šios dienos veikloms, o valgyklos kolektyvui visi sakome DANKE už skanius blynus!
Vokiečių kalbos mokytoja Neringa Pukalskienė
Skip to content