Humanitarinių dalykų savaitė

Humanitarinių dalykų savaitė

2020-03-06 Be kategorijos Be kategorijos @en 0

Kovo 2-6 dienomis mūsų gimnazijoje vyko humanitarinių dalykų savaitės renginiai. Jų šią savaitę buvo nemažai ir įvairių – vieni jau tapę tradiciniais, kiti – organizuoti pirmą kartą. Rusų kalbos vyresnioji mokytoja D. Stapulionienė pakvietė mokinius dalyvauti skaitovų konkurse. Nors toks renginys vyko pirmą kartą, norinčių dalyvauti buvo nemažai, o skaitovų nuotaika – puiki. Tikimės, kad šis konkursas taps tradiciniu, ir kitąmet dalyvių bus dar daugiau. 6 klasių mokiniams mokytoja organizavo dailyraščio konkursą.
Lietuvių kalbos vyresniosios mokytojos R. Karbočiuvienė, R. Kitkauskienė, D. Čatrauskienė 5-8 klasių mokinius pakvietė dalyvauti ,,Raštingiausio mokinio” konkurse. Pasirodo, kad be klaidų ir dailiai parašyti diktuojamą tekstą yra sudėtinga. 5-6 klasių grupėje raštingiausios buvo Jonė Vidmantė Bylaitė ir Mija Pliuškytė, 7-8 klasių grupėje – Ieva Našlėnaitė. 2020 m. paskelbti UNESCO pasaulio paveldo Lietuvoje bei Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metais, todėl lietuvių kalbos mokytojos R. Karbočiuvienė ir D. Čatrauskienė organizavo konferenciją. Joje dalyvavo IG-IIIG mokiniai, kurie pristatė savo tiriamuosius darbus. Pranešimų buvo daug ir įvairių, mokiniai pasakojo apie gražiausias Lietuvos vietas, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, supažindino su svarbiausiais Lietuvos žydų istorijos faktais.
Anglų kalbos vyresnioji mokytoja D. Jutelienė kartu su 6a klasės mokiniais aptarė peržiūrėtą spektaklį ,,Frankenstein“, o mokytoja I. Rakovienė 7a, IG, IIIG, IVG klasių mokiniams organizavo viktoriną ,,Word knowledge quiz“.
Mokytoja N. Pukalskienė vedė vokiečių kalbos pamoką penktokams. Jos metu mokiniai, besimokantys vokiečių kalbos, penktokams papasakojo, kuo ypatinga vokiečių kalba ir kaip plačiai ji paplitusi pasaulyje. Šios pamokos metu, pasinaudoję skaitmeninės Goethe‘s instituto Vilniuje bibliotekos „Onleihe“ paslauga – galimybe pasiskolinti skaitmenines medijas – mokiniai žiūrėjo filmą vokiečių kalba „Sprich mit! Deutsch ist cool”. Filme pasakojama apie imigrantus – tėtį ir sūnų, kurie ieškodami vienas kito Berlyne ne tik sutinka įvairių žmonių, bet ir išmoksta pagrindinių vokiečių kalbos žodžių. Pamokos pabaigoje žaisdami Kahoot pasitikrino, ar prisimena vokiškus žodžius ir posakius, girdėtus filme.
Mokiniai dalyvavo Kalbų Kengūroje, KINGS olimpiadoje. Taip pat labai smagu, kad prie mūsų šiemet prisijungė ir Mokinių taryba, kuri organizavo viktoriną ,,Lietuvių rašytojai“. Jos metu dalyviai prisiminė lietuvių rašytojus, populiariausius jų kūrinius.
Noriu padėkoti visiems mokiniams, dalyvavusiems renginiuose, taip pat ir juos organizavusios kolegėms.

Humanitarinių dalykų metodinės grupės pirmininkė, lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja D. Čatrauskienė

Skip to content