Vaistai gamtoje…

Vaistai gamtoje…

2018-06-21 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Žmogus yra gamtos dalis ir, kad išgyventų, apsisaugotų nuo ligų, gamtoje gali rasti reikalingų vaistinių medžiagų. Lietuvoje vaistažolių labai daug. Kartais nė į galvą neateitų, kad kai kurie sudžiovinti augalai gali tapti vaistu nuo visų ligų. Tik kaip gi jas atpažinti ir naudoti? Į visus šiuos klausimus atsakymo pabandėme ieškoti Labanoro regioniniame parke, o mums padėjo gamtininkas Andrius Gaidamavičius. 
Atvykę į Labanoro regioninio parko lankytojų centrą, pirmiausia apžiūrėjome jo ekspoziciją. Įdomu buvo pasiklausyti pasakojimo apie regioninio parko teritorijoje gyvenančius paukščius ir laukinius žvėris, jų gyvenimo ypatumus, susipažinti su itin retais ir saugomais augalais. Bet smagiausia buvo tyrinėti augalus jų augavietėse. Tad teko keliauti miško takeliais ir paežere, braidyti po pievas ir klampoti pelke. Mes ne tik pažinome augalus ir sužinojome apie jų gydomąsias savybes, bet ir pamatėme, kurie augalai senovėje buvo valgomi, kai žmonėms grėsė badmetis. Įdomūs gamtininko pasakojimai, gera nuotaika ir galimybė pabūti gamtoje teikė mokiniams didelį džiaugsmą.
Už galimybę sudalyvauti edukacijoje “Vaistai gamtoje” esame dėkingi projektui „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“. Plačiau apie projektą http://www.ldkalgirdo.vilniausr.lm.lt/?page_id=8741
Geografijos vyresnioji mokytoja Daiva Petkauskienė
Skip to content