Kelionė po paslaptingą teatro pasaulį…

Kelionė po paslaptingą teatro pasaulį…

2018-06-01 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Gegužės 29 d. 1b klasės mokiniai ir mokytoja Laimutė Maslinskienė kartu su pavyzdingiausiai dramos būrelį lankančiais vaikais bei teatro mokytoja Judita Misevičiene vyko į legendinio teatro režisieriaus Rimo Tumino įkurtą Vilniaus mažąjį teatrą, kur leidosi į įspūdingą nuotykių ir stebuklų kupiną kelionę po paslaptingą Teatro pasaulį.
Aktorė Ilona Kvietkutė teatralizuotoje ekskursijoje pravėrė duris į ypatingą Vilniaus mažojo teatro pastato erdvę, sukūrė daugybę skirtingų personažų, pademonstravo, kaip šviesos ir garso efektais sukuriamos nuotaikos, kaip žiūrovų akyse gimsta audra, rūkas, žaibas ir kaip akimirksniu scenoje galima persikelti iš miesto į gamtą. Be to, aktorė pakvietė į paslaptingas teatro erdves: užkulisius, repeticijų salę, grimo, kostiumų kambarius ir suteikė galimybę pasigrožėti išskirtine pastato architektūra, unikaliu stiklo blokelių skliautu, sužinoti, kas vyko šiame pastate prieš šimtą metų.
Saulėtą dieną ekskursijos dalyviai negalėjo atsispirti pagundai aplankyti atnaujintą Bernardinų sodą: pasigrožėti sutvarkytais gėlynais, takais, fontanais, išbandyti kai kurių skulptūrų funkcionalumą ir, žinoma, pašėlti vaikų žaidimų aikštelėje.
Neapsiėjome ir be geros dozės adrenalino, kai sužinojome, kad mokyklinis autobusiukas autoservise užtruks gerokai ilgiau nei vairuotojas buvo planavęs… Nuoširdžiai dėkojame suskubusiems padėti Jonės, Domanto, Lukos, Danieliaus, Nikitos ir Ugnės tėveliams bei atsiprašome už patirtus nepatogumus.
Teatro mokytoja Judita Misevičienė
Skip to content