Kuršių Nerija – vėjų ir jūros karalystė

Kuršių Nerija – vėjų ir jūros karalystė

2018-05-31 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Gegužės 22d. 5-8 klasių mokiniai su mokytojomis Aida Lukšiene, Danute Stapulioniene ir Daiva Petkauskiene vyko į UNESCO Pasaulio paveldo sąraše įrašytą, vieną gražiausių Lietuvos kampelių – Kuršių Neriją. Tai Lietuvos saugoma teritorija, stulbinanti unikaliu jūros, vėjų bei žmonių sukurtu kraštovaizdžiu. Pušynų masyvai, aukščiausios Šiaurės Europos kopos, į marias išsidriekę smėlio iškyšuliai džiugino akį ir kūrė neregėtų kraštų viziją. 
Smiltynės prieplaukoje keltu persikėlę į vadinamą jūrų ir vėjų karalystę – Kuršių Neriją, pirmiausia susipažinome su pamaryje įsikūrusia Juodkrante. Čia aplankėme Raganų kalną, grožėjomės medinėmis tautodailininkų sukurtomis skulptūromis, pasivaikščiojome krantine, nusipirkome suvenyrų. Pakeliui į Nidą sustojome kormoranų regykloje, primenančioje siaubo filmų vaizdus su styrančiais išdžiuvusių medžių kamienais ir čia pat virš galvų skraidančiais didžiuliais juodais paukščiais. Didžiausio visų susižavėjimo sulaukė Naglių gamtos rezervate  pamatytos  Pilkosios kopos, kur mokiniai pasijuto tarsi smėlio dykumoje, o tvyrantis karštis šį pojūtį dar labiau stiprino. Atvykę į Nidą pirmiausia bėgome pasveikinti jūrą, juk ne vienas ekskursijos dalyvis ją pamatė pirmąjį kartą. Apžvalginės ekskursijos metu pamatėme smėlio laikrodį, nusifotografavome prie Vytauto Kernagio skulptūros, pasigrožėjome miestelio architektūra.
Vėlai vakare grįžome namo kupini gerų įspūdžių. Na, o 8 klasės mokiniai integruotoje rusų k. ir geografijos pamokoje parengė videoreportažus ir nuotraukų pristatymus bei įdomiai papasakojo apie aplankytas vietas. Ačiū visiems ekskursijos dalyviams.
Geografijos vyresnioji mokytoja Daiva Petkauskienė
Skip to content