1a ir 4 klasių saldi kelionė į Ukmergę

1a ir 4 klasių saldi kelionė į Ukmergę

2018-04-17 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Kovo 30 d. 1a ir 4 klasių mokiniai su savo mokytojomis Sonata Verbaitiene ir Ramute Barutyte išsiruošė pakeliauti po Ukmergės kraštą. Šioje pažintinėje kelionėje vaikai aplankė „Ukmergės pieninę“, kurioje dalyvavo edukacinėje sūrelių gamybos programoje. Vaikai stebėjo varškės sūrelių gamybos procesą, pamatė kaip gaminami, glazūruojami sūreliai. Ragavo šviežutėlius sūrelius, gavo parsivežti lauktuvių. Pamatė padavimais apipintą Ukmergės piliakalnį, garsiąją Vilkmergės skulptūrą. Mokiniai apsilankė Prezidento Antano Smetonos dvare, kuris yra vaizdingoje pietinėje Lėno ežero pakrantėje. Nemažai sužinojo apie pirmąjį Lietuvos Prezidentą ir jo šeimą. Žiūrėjo filmą apie Prezidento gyvenimą ir veiklą.
Vėliau vaikai vyko į garsų Taujėnų dvarą, kuris kitados priklausė žymiausiai Lietuvos giminei – Radviloms. Šis dvaras iš karto pribloškė savo dydžiu, nuostabiu parku, kuriame yra įkurtas mini zoologijos sodas. Mokiniai pasidžiaugė čia gyvenančiais paukščiais ir gyvūnais, o ypač labai draugiškais ožiukais. Didelį įspūdį paliko šalia esantis akmenų parkas. Dvaro šeimininkai akmenis į parką atveža patys, taip pat gauna dovanų iš apylinkių gyventojų, randančių jų savo laukuose. Dideli akmenys gabenami net su specialia technika.
Po ekskursijos dvare vaikų laukė vaišės – arbata su sausainiais. Visi pietavo prie bendro stalo, dalinosi įspūdžiais. Ši kelionė buvo pažinimo, draugystės ir gražaus bendravimo pamoka. 
1a klasės mokytoja Sonata Verbaitienė                                
Skip to content