1a klasės išvyka į kalėdinę premjerą „Keistuolių“ teatre

1a klasės išvyka į kalėdinę premjerą „Keistuolių“ teatre

2017-12-20 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Gruodžio 14 d. 1a klasės mokiniai kartu su mokytoja Sonata Verbaitiene vyko į kalėdinę premjerą „Keistuolių“ teatre. Vaikai žiūrėjo spektaklį „Bambeklis Bajoras“. Tai istorija apie ypatingą žmogų su ypatinga pavarde, tapusia jam likimo ženklu ir nulėmusia tolimesnį gyvenimą.
Lietuviškame kaime gyvenęs iškilus Bajoras vieną dieną supranta, kad gimtasis kraštas jam per mažas ir per nykus: nei namai, nei laukai, nei žmonės nebeatrodo pritinkantys jo bajoriškai kilmei. Belieka vienintelė išeitis – iškeliauti į platųjį pasaulį ir atrasti sau, iškiliai personai, deramą profesiją. Beeidamas per miestus ir kaimus, įveikdamas plačiausias jūras ir marias, užsukdamas į atokiausius kampelius, Bajoras sutinka įdomiausių bei keisčiausių žmonių, tačiau savo svarbiausio tikslo – tikrojo pašaukimo jam niekaip nesiseka atrasti. Tik žingsniais išmatavus visą margą pasaulį ir sugrįžus į paliktą lietuviškąją žemę Bajorui tampa aišku, kad pats bajoriškiausias ir širdžiai mieliausias kraštas yra ne užjūriuose, o savame kaime su savo draugais ir kaimynais.
Ši įtraukianti, nuotaikinga, lietuvių liaudies motyvais paremta istorija nepaliko nė vieno žiūrovo be šypsenos, o po spektaklio pirmokus pradžiugino susitikimas su Kalėdų Seneliu. 
1a klasės mokytoja Sonata Verbaitienė
Skip to content