Ekskursija į Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejų ir Zoologijos sodą

Ekskursija į Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejų ir Zoologijos sodą

2017-11-06 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
1a ir 4 klasių mokiniai ekskursijai į Kauną išsirinko pačią gražiausią rudens dieną. Spalio 19-ąją vaikai kartu su savo mokytojomis Sonata Verbaitiene ir Ramute Barutyte išsiruošė į Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejų ir Zoologijos sodą.
Didžiuliame zoologijos muziejuje vaikai apžiūrėjo daugybę vabzdžių ir kitų bestuburių, paukščių, žuvų, roplių, varliagyvių ir žinduolių eksponatų. Pamatė nuo primityviausių iki sudėtingiausių organizmų. Apžiūrėjo medžioklės trofėjų salę, gyvūnų griaučius, sužinojo, kaip ruošiamos gyvūnų iškamšos.
Ekskursijų vadovės vaikams pravedė temines ekskursijas. 1a klasės mokiniai plačiau susipažino su žvėrimis, o ketvirtokai su paukščiais. Apžiūrėję visą muziejaus ekspoziciją, išdėstytą keturiuose muziejaus aukštuose, lydimi skaisčiai šviečiančios saulės, vaikai patraukė Zoologijos sodo link.
Čia jie papuolė į margą gyvūnų pasaulį. Pamatė vilkus, lūšis, liūtus, beždžiones, žirafas, stumbrus, lamas, kengūras, asiliukus, vėžlius, skorpionus, chameleonus, įvairius paukščius, žuvis ir dar daugybę kitų gyvūnų.
Labiausiai vaikams patiko žirafos, stumbrai, dvikupriai kupranugariai, mažosios beždžionėlės, šikšnosparniai, papūgos ir ruonis, kuris smagiai nardė vandenyje. Pats gražiausias vaikams pasirodė snieginis leopardas.  
Diena buvo šilta ir saulėta, todėl buvo gera ir smagu vaikščioti ir iš taip arti stebėti įdomius gyvūnus. Laikas čia prabėgo bematant. Vaikai  grįžo kupini nepakartojamų įspūdžių.
 
                                                                Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Sonata Verbaitienė
                                 
Skip to content