Vaikų vasaros stovykla „Boružėlė“

Vaikų vasaros stovykla „Boružėlė“

2017-06-24 Be kategorijos 0

Maišiagalos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo gimnazijoje vaikų vasaros užimtumo stovykla „Boružėlė“ jau tapo tradicija. Džiaugiamės, kad mūsų pradinių klasių mokinukai turi galimybę turiningai pradėti vasaros atostogas. Šiais metais visą savaitę trukusioje stovykloje „Boružėlė“ vyko daug įvairių kūrybinių užsiėmimų. Veiklas vedė gimnazijos  mokytojai ir pagalbos mokiniui specialistai, kurie stengėsi kuo daugiau laiko su vaikais praleisti gamtoje bei užimti juos kuo įdomesnėmis veiklomis. Vaikams organizuoti socialinių įgūdžių užsiėmimai, sportinės estafetės, piešimo kreidutėmis ant asfalto konkursas.

Prie stovyklos finansavimo prisidėjo ir tėveliai, todėl pavyko suorganizuoti ir daug edukacinių išvykų. Mokiniai vyko į Alionių keramikos dirbtuves, kur dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Lietuviško molio kelias“. Vaikai pamatė molio formos suteikimo galimybes: lipdymą, žiedimą, pylimą, štampavimą ir t. t., jo džiovinimo ypatybes, unikalias degimo krosnis, susipažino su dekoravimo galimybėmis (dažymu, purškimu, gramdymu, raižymu ir t.t.) bei galėjo patys jas išbandyti.

Įdomi ekskursija vaikų laukė Vilniuje. Čia mokiniai apsilankė Žaislų muziejuje ir Valdovų rūmuose. Žaislų muziejaus edukacijos skirtos įvairaus amžiaus dalyviams siekiant juos įtraukti į nepaprastai įdomius istorijos tyrinėjimus, skirtingų amžių gyvensenos rekonstrukcijas. Valdovų rūmuose vaikai susipažino su Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istorija, literatūra, muzika ir asmenybėmis bei Lietuvos didžiųjų kunigaikščių dvaro buitimi.

Pilnas pramogų ir įdomybių vaikų laukė Dino parkas. Edukacinės ekskursijos metu vaikai ne tik susipažino su dinozaurų pasauliu, bet galėjo išmėginti savo jėgas įvairiuose atrakcionuose. Šalia parko vaikų laukė edukacinė kibinų gaminimo pamokėlė „Senoje kibininėje“. Mokiniai susipažino su Trakų miesto istorija,  tradicijomis, išmoko pasigaminti kibinus.

Labai įdomios edukacijos vyko ir Maišiagaloje. Vaikai vyko į Maišiagalos tradicinių amatų centrą, kur dalyvavo tautinių lėlių gaminimo pamokėlėje, o į gimnaziją atvyko aitvarų gaminimo specialistai, kurie išmokė vaikus pasigaminti aitvarus.

Pasibaigus stovyklai vaikų laukė šventiniai pietūs, kurių metu stovyklautojai dalinosi įspūdžiais ir buvo vaišinami saldumynais.

Stovyklos vadovė socialinė pedagogė metodininkė Aida Lukšienė

Skip to content