Trečiokų ir ketvirtokų išvyka į Anykščius

Trečiokų ir ketvirtokų išvyka į Anykščius

2017-06-02 Be kategorijos Be kategorijos @en 0
Saulėtą gegužės 23 d. rytą trečiokai ir ketvirtokai kartu su mokytojomis Ramute Barutyte ir Sonata Verbaitiene išsiruošė į Anykščius. Pirmiausia mokiniai aplankė Arklio muziejų, kuriame susipažino su daug šimtmečių trunkančia arklio ir žmogaus draugystės istorija. Vaikai apžiūrėjo įvairius žemės ūkio padargus, transporto priemones, stebėjo audėjos ir kalvio amatus, apžiūrėjo tautodailininko Jono Tvardausko drožinių ekspoziciją, sužinojo visokiausių įdomybių apie arklį.
Vėliau keliavo į rašytojo Jono Biliūno gimtinę Niūronių kaime, aplankė rašytojo kapavietę – paminklą „Laimės žiburį“, prie kurio sugalvojo norą.
Naujų ir netikėtų emocijų vaikai patyrė leisdamiesi vasaros rogutėmis nuo Kalitos kalno.
Mokiniai aplankė ir šimtametę Anykščių geležinkelio stotį, kurioje įsikūręs Siauruko muziejus. Čia vaikai apžiūrėjo siaurojo geležinkelio įrangą, garvežius, įvairias ryšio bei signalizavimo priemones, laukiamąją salę. Pabuvojo tarpukario Lietuvos stoties viršininko kabinete, išbandė rankinę dreziną.
Vakarėjant vaikai aplankė ir apžiūrėjo labiausiai lankomą akmenį Lietuvoje – Puntuką. Tai legendomis apipintas akmuo, gamtos, kultūros paminklas. Visai netoli šio įspūdingo akmens prasideda Medžių lajų takas. Tai 300 metrų ilgio apžvalgos takas, vingiuojantis medžių viršūnėmis. Eidami šiuo taku trečiokai ir ketvirtokai grožėjosi miško vaizdu iš aukštai, geriau susipažino su Anykščių šileliu. Mokiniai nepabūgo užkopti į apžvalgos bokšto viršūnę, kur prieš akis atsivėrė visa Šventosios slėnio ir Anykščių šilelio kraštovaizdžio panorama.
Iš ekskursijos grįžome pavargę, bet pilni neišdildomų įspūdžių ir pasisėmę naujų žinių. 
 Pradinio ugdymo mokytoja metodininkė Sonata Verbaitienė
Skip to content